Gigaracing

Eerste startrij voor Giedo in Monaco

Het verraderlijke weer dat het Monegaskische raceweekend in zijn greep houdt, heeft ervoor gezorgd dat Giedo de pole-position is misgelopen. In de nauwe straten van Monaco kwam Giedo tijdens de kwalificatie in de eerste groep in actie, terwijl de baan nog nat was van een regenbui. De tweede groep reed op een stuk drogere baan. Giedo liet zich echter niet van de wijs brengen en noteerde de snelste tijd in zijn groep, wat hem de tweede startplaats oplevert voor de race van zondag. Het was het maximaal haalbare en Giedo is dan ook zeker niet in een pessimistische stemming.

Gepubliceerd: Saturday 24 May 2008

Eigenlijk ben ik gewoon heel tevreden, zei hij. De eerste groep, waar ik in zat, reed op een natte baan. Dat is op ieder circuit lastig, maar in Monaco is het tien keer erger! Het was ontzettend glad, want omdat je op een stratencircuit rijdt, zijn er zebrapaden en witte strepen die spekglad worden als ze nat zijn. We deden het in het begin van de sessie dan ook rustig aan, want een crash zou gelijk einde verhaal betekenen. Tegen het einde van de sessie schroefden we het tempo op en reden we de snelste tijd van onze groep, met een redelijke marge naar de nummer twee. De tweede groep reed vervolgens tien seconden per ronde harder, omdat de baan zo was opgedroogd.

Daar kan je gewoon niks aan doen. Omdat ik de snelste van mijn groep was, hebben we alweer wat punten binnen en onze directe concurrenten staan flink naar achteren, dus mijn doel voor de race is het behalen van zoveel mogelijk punten. Winst zou natuurlijk fantastisch zijn, maar tweede of derde is ook goed. Ik moet gewoon op de baan blijven, juist hier. Het kan morgen regenen, maar het kan ook droog zijn. We zullen wel zien, ik vind alles goed. We gaan ons best doen en hopelijk rolt daar iets moois uit.