Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 24 mei

OOSTERHOUT NB, 24 mei 2008

Drie jongens aangehouden na achterlaten gestolen auto

DONGEN/KAATSHEUVEL: De politie heeft vrijdagmidag rond 12.45 uur drie minderjarige jongens aangehouden die worden verdacht van autodiefstal/heling. Het gaat om twee Oosterhouters (14 en 15 jaar) en een 17-jarige Tilburger. De politie kreeg een melding van een getuige die had gezien dat drie jongens een defecte auto achterlieten op de Hoge Zandschel in Kaatsheuvel en vervolgens met zijn drieen op een fiets vertrokken. De getuige vond dat verdacht. Diverse eenheden zochten in de omgeving naar het drietal en troffen ze op de Gemeenteweg in Dongen aan. De auto bleek in het systeem als gestolen te staan genoteerd, de auto werd ontvreemd op 20 mei vanaf de Loevesteinlaan in Oosterhout. De jongens zijn ingesloten op het bureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Buurtbewoner aangehouden na ruzie over parkeren

LOON OP ZAND: Een 48-jarige inwoner van Loon op Zand is vrijdagavond rond 20.30 uur aangehouden wegens mishandeling. Een 29-jarige buurtewoner deed aangifte, nadat hij eerder op de avond een paar klappen van de verdachte had gekregen. Aanleiding daarvoor was een conflict over parkeerruimte bij hun woningen. De 48-jarige verdachte, die ontkent te hebben geslagen, is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tweetal gearresteerd wegens diefstal van bouwterrein

KAATSHEUVEL: De politie heeft vrijdagavond rond 22.30 uur een 24-jarige man uit Kaatsheuvel en een 19-jarige vrouw uit Kaatsheuvel aangehouden wegens diefstal. Surveillerende agenten zagen een auto staan bij een bouwterrein aan de Eftelingsestraatweg waarin het tweetal zat. Bij controle bleken er diverse bouwmaterialen in een doos in de auto te liggen die afkomstig waren van de bouwplaats. De man en vrouw zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Vijf dronken automobilisten leveren rijbewijs in

EETHEN: Aan De Korten Bruggert is een 55-jarige automobilist uit Veen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde vrijdagvaond kort na 23.30 uur. De man blies 660 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Het rijbewijs van de automobilist werd ingenomen, dat gebeurt vanaf 570 ug/l. Na verhoor is de man heengezonden met een proces-verbaal.

ALMKERK: Een 25-jarige automobilist uit Woudrichem is zaterdagmorgen kort na 01.00 uur aangehouden op de Doornseweg. Hij blies 875 ug/l, zodat hij zijn rijbewijs direct mocht inleveren. De man bleek ook een beginnend bestuurder te zijn, voor hem is maximaal 88 ug/l toegestaan.

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagmorgen rond 02.00 uur een 27-jarige man met de Portugese nationaliteit aangehouden op de Duinlaan. Hij was op een parkeerplaats tegen een andere auto aangereden en ging er vervolgens vandoor. Later kwam hij terug op de locatie van het ongeval. De automobilist blies 640 ug/l, dus ook hier werd het rijbewijs ingenomen.

RAAMSDONK: Een 20-jarige man uit Waspik is zaterdagmorgen rond 03.15 uur aangehouden op de Wielstraat. Hij blies 610 ug/l. Deze automobilist, die ook zijn rijbewijs mocht inleveren, was ook een beginnend bestuurder.

GIESSEN: Een 19-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg was zaterdagmorgen rond 02.00 uurbetrokken bij een verkeersongeval op de Provincialeweg Oost. Vermoedelijk na een inhaalmanoevre raakte hij de macht over het stuur kwijt en raakte van de weg. De auto kwam op zijn kop in een sloot terecht. De automobilist werd ter controle overgebracht naar het Beatrix-ziekenhuis in Gorinchem. Daar is ook een bloedproef afgenomen om vast te stellen in welke mate hij onder invloed was. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vader en zoon gearresteerd na vernieling woning familielid

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagmorgen kort na 05.30 uur een 50-jarige man uit Geertruidenberg en zijn 20-jarige zoon aangehouden wegens vernieling. Het tweetal wordt ervan verdacht bij een familielid in Made de ruit van diens woning te hebben vernield. Dat gebeurde rond 03.30 uur, waarna een omwonende de politie belde. Bij de woning werd een bloedspoor gevonden. Het familied uit Made heeft een conflict met zijn zwager uit Geertruidenberg en de Madenaar was eerder op de dag aan de deur geweest om eenenander te bespreken. Vader en zoon zitten ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul