Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 24 mei

TILBURG, 24 mei 2008

Politie houdt twee mannen aan na ruzie bij tankstation

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond kort voor 23.00 uur twee mannen aangehouden bij een tankstation aan de Kempenbaan. Volgens een 19-jarige Tilburger drong een andere automobilist voor bij het tanken en daarop ontstond een discussie met de 39-jarige Bladelnaar die naar eigen zeggen gewoon naar een vrije pomp reed. Over en weer vielen er klappen. Beide mannen, die aangifte tegen elkaar doen wegens mishandeling, werden meegenomen naar het bureau.

Dronken bestuurders in de kraag gepakt

TILBURG: Een 33-jarige Tilburgse automobilist is vrijdagavond rond 23.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij reed op de Oude Langstraat toen agenten hem aan een controle onderwierpen. De Tilburger blies 330 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Rond 02.45 uur zaterdagmorgen werd een 45-jarige Tilburger aangehouden op de Zevenheuvelenweg. Een getuige zag dat de man stomdronken van zijn snorfiets was gevallen. Agenten hielden hem staande en toen viel hij opnieuw. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse die bepaalt in welke mate iemand onder invloed is. Het rijbewijs van de Tilburger was al ingetrokken; hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Een 49-jarige Bosschenaar werd zaterdagmorgen rond 04.15 uur op de Midden-Brabantweg aangehouden. Hij blies 660 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie besluit over teruggave.

Vijf aanhoudingen tijdens horecatoezicht in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vijf mensen aangehouden tijdens het horecatoezicht vrijdagavond- en nacht. Drie mannen (een 34-jarige inwoner van Kudelstaart, een 23-jarige man uit Grave en een 29-jarige Bosschenaar) werden aangehouden, nadat ze in afzonderlijke bekeuringsituaties wegens wildplassen en baldadigheid geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Daarbij kwam dat de Bosschenaar een valse adres opgaf. De politie benadrukt nogmaals dat stappers (maar ook burgers in reguliere situaties) er zeer verstandig aan doen hun ID bij zich te dragen, dat kan vervelende situaties voorkomen.

Een 34-jarige Tilburger aagehouden wegens het spuiten van graffiti. Een getuige zag dat de man op een pand aan de Koopvaardijstraat graffiti spoot en belde de politie. De man kon in de Heuvelstraat worden opgepakt. Vermoedelijk heeft hij nog meer teksten op gebouwen gespoten. De man is al diverse malen gearresteerd wegens verieling/graffiti. Hij is ingesloten op het bureau

Een 31-jarige Tilburegr werd in de kraag gepakt, nadat agenten hem herhaaldelijk vroegen het centrum te verlaten, nadat hij bij een kroeg was buitengezet.

Tijdens het horecatoezicht werden in totaal vijftien bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, baldadigheid en foutief parkeren.

Tilburger aangehouden na belediging

TILBURG: Op de Rosinistraat is zaterdagmorgen rond 00.15 uur een 19-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Bij een controle bleek dat de auto warin de man met enkele vrienden reed, niet verzekerd en niet APK-gekeurd was. Daarop werd de auto in beslag genomen. De 19-jarige Tilburger, maar ook zijn vrienden gedroegen zich vervolgens erg vervelend, waarbij de verdachte het nodig vond agenten te beledigen. Hij mocht vervolgens mee naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul