Politie Zuid-Holland-Zuid

24/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 24-05-2008 o persberichten district II

BUREN OP DE VUIST
GORINCHEM De politie heeft vrijdagmorgen 22 mei een 28-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou zijn 18-jarige overbuurman een blauw oog hebben geslagen op de Nieuwe Wolpherensedijk. De knul reed daar op de fiets toen zijn 28-jarige overbuurman hem zou hebben afgesneden met de auto. De 18-jarige zou daarop zijn middelvinger hebben opgestoken. De irritatie liep erop uit dat beiden stopten en het tot een handgemeen kwam. De 28-jarige liep gescheurde kleren op, de 18-jarige moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis met zijn blauwe oog en deed aangifte bij de politie. De verdachte werd op het politiebureau gehoord waaruit bleek dat de twee elkaar al langer met elkaar in onmin leven. De politie is voornemens tussen de twee te bemiddelen.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
SLIEDRECHT Een 49-jarige man uit Sliedrecht is vrijdagavond 23 mei door de politie aangehouden op de Baanhoek. Hij veroorzaakte een aanrijding op de Parallelweg. Daar reed hij tegen een geparkeerde auto aan en verliet vervolgens de plek van de aanrijding. Beide autos liepen flinke schade op. De eigenaar van het aangereden voertuig was na de klap getuige van het feit dat de bestuurder een bekende buurtbewoner richting huis liep. De politie werd ingeschakeld en hield de man aan. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol maar een blaastest bij hem afnemen mislukte meerdere keren. Daarop werd bij hem bloed afgenomen door een ggd-arts. De uitkomst laat zien hoeveel alcohol de man ten tijde van de aanrijding had genuttigd. Na verificatie van zijn gegevens bleek de veroorzaker ook géén rijbewijs te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING VEROORZAAKT MET ALCOHOL OP
KINDERDIJK Een 59-jarige man uit Vlaardingen is in de nacht van vrijdag 23 mei op zaterdag 24 mei door de politie aangehouden nadat hij op de Molendijk enkele geparkeerde autos had geramd. De man verloor vermoedelijk ter hoogte van de kerk (richting Nieuw-Lekkerland) de macht over het stuur waardoor een aantal geparkeerde autos geraakt werden en beschadigd raakten. De politie werd ingeschakeld die de bestuurder een blaastest afnam. Hij bleek teveel gedronken te hebben, 1,1 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

MOTORRIJDER ONDERUIT
SLIEDRECHT Op de A15 is vrijdagmiddag 23 mei een motorrijder onderuit gegaan en tegen een andere auto terecht gekomen. De 41-jarige man uit Delft op de motorfiets merkte te laat de file voor hem op. Hij ging remmen maar schoof onderuit en botste tegen de auto van een 37-jarige vrouw uit Amsterdam aan. De motorrijder liep een gebroken schouderblad op en werd door ambulancepersoneel afgevoerd. De auto liep schade op, de bestuurster is erg geschrokken.

BROMFIETSSER ERSNTIG GEWOND BIJ AANRIJDING
ALBLASSERDAM Op de Dam zijn vrijdagmiddag 23 mei rond het middaguur een bromfietser en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. De bromfietser een 18-jarige vrouw uit Papendrecht reed op haar bromfiets over het fietspad van de Dam aan de verkeerde kant van de weg, dus tegen het verkeer in. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats aan de kant van de Zuiderstek ging de bromfietsster het fietspad af en stak de rijbaan over. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een auto bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietsster een gecompliceerde open botbreuk aan het been opliep. Ambulancepersoneel en het team van de traumahelikopter verleenden eerste hulp waarna de vrouw naar het ziekenhuis in Rotterdam werd gebracht.
Bij de bromfietsster zat achterop een passagier, een 18-jarige jongeman uit Alblasserdam. Die raakte niet ernstig gewond maar werd wel onderzocht in het ziekenhuis omdat hij last had van zijn schouder. Na controle bleek hij wat kneuzingen en schaafwonden te hebben. Zowel hij als de automobiliste verkeerden na het ongeluk in shock en zullen later pas gehoord worden.