Politie Zuid-Holland-Zuid

24/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 24-05-2008 o Persberichten district I

BETRAPT
ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 23 mei een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van poging diefstal. De man werd door personeel betrapt in een van de kleedkamers van een bedrijf aan de Noordweg. In die kleedkamer was de locker van een personeelslid opengebroken. Er bleek niets uit weg te zijn. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield en in verzekering stelde. Hij ontkent de poging tot diefstal.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Vrijdagmiddag 23 mei is een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een flatwoning op de Krispijnseweg. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Agenten gingen op een melding af dat er een vrouw op een balkon zou staan die niet meer naar binnen durfde en een voorbijganger had gevraagd de politie te bellen. De dienders belden aan en mochten de woning in. De vrouw werd tijdens een ruzie door haar partner meerdere geslagen op haar slapen en oren. Hierdoor was haar gezicht aan de zijkanten opgezwollen. Zij deed aangifte van mishandeling. De politie hield de man aan en zond hem vrijdagavond weer weg. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

POOL OP BROMFIETS MET GESTOLEN KENTEKENPLATEN AANGEHOUDEN DORDRECHT Een 23-jarige Pool is vrijdagmiddag 23 mei door de politie aangehouden op de Overkampweg. Surveillerende agenten zagen hem op een bromfiets zonder helm rijden en ook nog eens door het rode licht. Op de bromfiets zaten verkeerde kentekenplaten en werden gecontroleerd. Ze bleken van diefstal afkomstig. Daarop is het voertuig in beslaggenomen voor onderzoek. De Pool verklaarde op het bureau de bromfiets recent van iemand gekocht te hebben. Dit wordt onderzocht. Na betaling van de bekeuringen mocht de Pool weer weg, zonder bromfiets welteverstaan.

VOOR BIJNA 200 EURO AAN MAKE-UP GESTOLEN
DORDRECHT Een 20-jarige vrouw uit Dordrecht en een 21-jarige man uit s Gravendeel zijn vrijdagmiddag 23 mei door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. De twee waren in een warenhuis aan het Statenplein. De mannelijke verdachte stak voor 190 euro aan make-up in zijn zakken en dacht hiermee het warenhuis uit te kunnen lopen. De bedrijfsrecherche had hem echter in de gaten en hield hem en de vrouwelijke kennis op verdenking van medeplichtigheid aan. Op het bureau verklaarde de jongeman alleen verantwoordelijk te zijn voor de diefstal. Beiden werden s avonds weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Het rijbewijs van een 55-jarige man uit Dordrecht is vrijdagavond 23 mei ingevorderd na constatering van overmatig alcoholgebruik. De slingerende automobilist werd door de politie gecontroleerd in de Bosboom Toussainstraat. Na een blaastest bleek hij te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 1,8 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GEEN GELD DAN ZITTEN
DORDRECHT Een 29-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag 23 mei op zaterdag 24 mei door de politie aangehouden op de Spuiboulevard. Hij werd daar als automobilist gecontroleerd en bleek na een check in het politiesysteem gezocht te worden in verband met openstaande boetes met een totaalbedrag van ruim 1200 euro. Aangezien hij niet kon betalen, werd hij ingesloten.

AGRESSIEVE WILDPLASSER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 51-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag 23 mei op zaterdag 24 door de politie aangehouden op de Groenmarkt. De man stond daar te urineren tegen de gevel van een woning en werd daarop door agenten aangesproken. Hij reageerde direct recalcitrant en wilde niet zijn naam zeggen. Hij gaf vervolgens een valse naam op en liep iedere keer weg van de agenten. Hij werd aangehouden maar reageerde daarop zeer agressief. Hij sloeg en schopte om zich heen en uitte bedreigingen naar de dienders. Op het moment dat hij een van de hondengeleiders wilde aanvallen, zette die zijn hond Taco in die de man beet. Hierna kon de verdachte onder controle worden gebracht en worden afgevoerd. De oppervlakkige bijtwond werd op het bureau door een ggd-arts behandeld waarna de verdachte werd ingesloten.

RECLAMEBORD EN ABRI VERNIELD
DORDRECHT Twee knapen van beiden 15 jaar uit Dordrecht zijn in de nacht van vrijdag 23 mei op zaterdag 24 mei aangehouden door de politie wegens vernieling. Het duo struinde door de straten met nog vier andere jongens. Door een agent werd gezien dat ze op de S.M. Hugo van Gijnweg achtereenvolgens een reclamebord en de ruit van een bushokje vernielden. Twee uit de groep werden aangehouden en na verhoor zaterdagmiddag weer heengezonden. Vervolgens werd zaterdagmiddag een 17-jarige jongen uit Dordrecht als derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De politie onderzoekt de zaak.

AANGEHOUDEN NA TRAP TEGEN FIETS
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Breda is in de vroege morgen van zaterdag 24 mei door de politie aangehouden op het Bagijnhof. De man schopte zonder reden maar enigszins beneveld door de drank tegen een fiets die daar gestald stond. Hierdoor zat er een slag in het wiel. De actie werd gezien door een agent die de man direct aanhield. Op het bureau kreeg hij na overleg met justitie een boete van 150 euro.

HEKKEN OMGEGOOID
DORDRECHT Vier jongemannen van 20 , 21 (2) en 25 jaar uit Dordrecht en Amsterdam (1) zijn in de vroege morgen van zaterdag 24 mei door de politie aangehouden op de S.M. Hugo van Gijnweg. De vier liepen in het tunneltje tussen de Hugo van Gijnweg en de Galileilaan. Aan de zijde van de Vorrinklaan gooide de vier vervolgens 31 hekken om die daar staan ter bescherming van de nieuwbouw waar aan wordt gewerkt. Ook gooiden ze twee krantenrekken om. Deze baldadigheid cq vernieling werd gezien door de politie die de vier aanhield en insloot. Na verhoor mochten ze weer naar huis. Er wordt bekeken of er daadwerkelijk iets vernield is.

BEGINNEND BESTUURDER DE FOUT IN MET ALCOHOL
DORDRECHT Het rijbewijs van een 28-jarige man uit Roosendaal is zaterdagmorgen 24 mei ingevorderd. De man reed slingerend over de A16, zodanig dat een andere weggebruiker de politie belde. Die kwam naar de rijksweg en zette de bestuurder aan de kant voor een blaastest. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij blies 1,9 promille. De man, een beginnend bestuurder die in maart van dit jaar zijn rijbewijs haalde, mag maar 0,2 promille hebben. Hij werd aangehouden en na verhoor met een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.

AANRIJDINGEN
DORDRECHT Op de kruising Spuiweg/Singel heeft vrijdagmiddag 23 mei een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietser. De 36-jarige automobilist uit Dordrecht stond voor het stoplicht op de Spuiweg. Bij groen trok hij op. Op dat moment kwam er een fietser aan, een 22-jarige vrouw uit Dordrecht. Zij ging rechts langs de auto en wilde voor de auto langs waardoor zij elkaar raakten. De fietsster viel en werd met rug en nekletsel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. DORDRECHT Op de Nieuwe Merwedebrug is vrijdagmiddag 23 mei een 25-jarige vrouw uit Papendrecht met haar bromfiets onderuit gegaan. Vermoedelijk door het natte wegdek. Ze werd met een vermoedelijk gebroken enkel en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht. DORDRECHT Op de kruising Patersweg/Zuidendijk heeft vrijdagmiddag 23 mei een aanrijding plaatsgehad tussen een vrachtwagen en een fietser. De fietser, een 93-jarige man uit Dordrecht fietste richting Zuidendijk. Op de kruising sloeg hij daarom linksaf maar zag daarbij de vrachtwagen die op de kruising over wilde steken over het hoofd. De fietser viel en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn fiets is vernield.