Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 24 mei

BERGEN OP ZOOM, 24 mei 2008

Automobilist rijdt door na ongeval in Hoogerheide

HOOGERHEIDE: Een 39-jarige automobilist uit Hoogerheide is vrijdagavond rond 19.45 uur aangehouden op de Bomenlaan. De man eerder op de avond betrokken bij een aanrijding met enkele andere personenauto's op de Scheldeweg ter hoogte van de Doelstraat, maar reed daarna door. Toen agenten bij het ongeval waren om polshoogte te nemen, meldde zich een getuige die wist waar de auto stond die was doorgereden. De man uit Hoogerheide is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winkeldieven in de kraag gepakt

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagavond tegen 20.30 uur een 36-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden bij een elektronikawinkel aan de Burgemeester van Hasseltstraat. Hij wordt ervan verdacht drie MP3-spelers te hebben gestolen. De man werd meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

BERGEN OP ZOOM: Bij een warenhuis aan de Stationsstraat werden kort na 21.00 uur vrijdagavond twee vrouwen aangehouden wegens winkeldiefstal. Het betrof een 51-jarige Roosendaalse en een 31-jarige inwoonster van Borne. De vrouwen namen diverse goederen mee waaronder cosmetica en kleding. Personeel had hen echter door. De vrouwen zijn meegenomen naar het bureau; in overleg met de politieparketsecretaris kregen ze een transactie van 160 euro ieder aangebodenn.

Roosendaler (17) laat zijn broek zakken

ROOSENDAAL: Een 17-jarige jongen uit Roosendaal is vrijdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de Elisadonk wegens openbare schennis. De jongens zou volgens een getuige zijn broek hebben laten zakken. De verdachte zelf zegt dat het een andere moet zijn geweest. De jongen behoort tot een groep jongeren die al langere tijd voor de nodige overlast zorgt op een hangplek aan de Elisadonk. De politie houdt die locatie scherp in de gaten. Na verhoor op het bureau is de jongen in vrijgheid gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt drugsdealer uit Oudenbosch aan

OUDENBOSCH/ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagavond kort na 23.30 uur een 25-jarige man uit Oudenbosch aangehouden. Agenten zagen dat hij op het Jaagpad in Oudenbosch drugs overhandigde aan twee vrouwen. Vervolgens reed hij weg in zijn auto. Agenten volgden hem en hielden hem op de Meierestraat in Roosendaal aan. In de auto van de verdachte werden drugs gevonden: een halve liter GHB en twee gripzakjes speed. De verdachte, die ontkent een professionele dealer te zijn, is op het bureau in verzekering gesteld.

Roosendaler aangehouden na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: Een 56-jarige Roosendaler is vrijdagavond kort voor 24.00 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld in hun woning in het stadsdeel Westrand. De vrouw zou geslagen en geschopt zijn, waaraan ze diverse bloeduitstortingen overhield. De man is meegenomen naar het bureau.

Aanhouding na vernieling auto's in Oudenbosch

OUDENBOSCH: De politie heeft zaterdagmorgen net na 00.00 uur een 17-jarige jongen uit Oudenbosch aangehouden op de Watergraaflaan. Omwonenden belden de politie, nadat een gropeje jongeren diverse personenauto's had bekrast. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen agenten die jongens die er snel vandoor gingen. Na een korta chtervolging kon een van hen worden achterhaald, de 17-jarige verdachte. Hij ontkent iedere betrokkenheid. Zover nu bekend zijn er ruim twintig auto's op de Watergraaflaan en omgeving vernield. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidsduivel is rijbewijs voorlopig kwijt

FIJNAART: Een 39-jarige automobilist uit Fijnaart is zaterdagmorgen rond 03.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een fikse snelheidsovertreding. De man reed na een avondje stappen naar huis over de Appelaarsedijk waar ter plaatse een maximumsnelheid van 60 km/uur geldt. Surveillerende agenten constateerden dat de man met circa 130 km/uur reed. Na de nodige correcties bleef er nog een overtreding van 53 km/uur over, zodat de automobilist zijn rijbewijs kon inleveren. Dat wordt opgestuurd, waarna de officier van Justitie beslist over teruggave.

Dronken automobilist is erg hardleers

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmorgen kort na 04.00 uur een naar later bleek hardleerse 42-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden. De man reed door een rood verkeerslicht op de Burgemeester Freijterslaan, waarna agenten de bestuurder wilden aanhouden. Op de rijksweg A17 werd hij langs de kant gezet waarbij de man een beschonken indruk maakte. Hij blies vervolgens 640 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs werd ingenomen. Na verhoor werd de Bergenaar in vrijheid gesteld bij het bureau aan de Bovendonk, maar hij kroop direct weer achter het stuur en reed weg, ondanks de inname van zijn rijbewijs. Agenten hielden hem opnieuw staande en namen nu ook zijn auto in beslag.

STEENBERGEN: Op de Oostdam werd rond 04.30 uur zaterdagmorgen een 37-jarige bromfietser uit Dinteloord aangehouden. Hij blies 430 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Auto uitgebrand in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Rond 03.30 uur zaterdagmorgen kreeg de politie een melding van een autobrand aan het Noorwegenpad. De eigenaar, een 52-jarige Bergenaar, vermoedt brandstichting. Zijn vrouw zou een man gezien te hebben bij het voertuig en een knal gehoord te hebben, kort voordat de brand uitbrak. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Andre van den Hul