Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 24 mei

BREDA, 24 mei 2008

Bredanaar (18) rijdt met ontzegging

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag rond 13.15 uur een 18-jarige Bredanaar aangehouden op de Beverweg. Agenten controleerde de bestuurder van een personenauto omdat ze wisten dat de man een rijontzegging had. De Bredanaar had de auto van een vriend meegenomen zonder diens toestemming. De man is meegenomen naar het bureau, daar bleek hij ook nog 150 euro aan boetes te hebben openstaan. Die betaalde hij en met een nieuw proces-verbaal kon hij weer vertrekken.

Winkeldievegge in de kraag gepakt

BREDA: Een 46-jarige Bredase vrouw is vrijdagavond kort na 18.30 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een elektronicawinkel aan de Kruisvoort. De vrouw wordt ervan verdacht drie mobiele telefoons te hebben stelen, naar eigen zeggen werd ze daartoe gedwongen door een kennis. Na verhoor op het bureau is de Bredase met een dagvaarding heengezonden.

Rucphenaar recalcitrant bij onwelwording feestganger

RUCPHEN: De politie heeft een 33-jarige inwoner van Rucphen aangehouden. Dat gebeurde vrijdagavond rond 23.00 uur voor een café aan de Raadhuisstraat. Tijdens een feest daar was een gast onwel geworden na overmatig alcoholgebruik. Zijn partner, de man uit Rucphen, gedroeg zich erg recalcitrant richting het ambulancepersoneel dat zich over de dronken man ontfermde. Herhaaldeijk vroegen agenten de Rucphenaar, die zelf ook had gedronken, een paar stappen terug te doen en zich er niet mee te bemoeien. Uiteindelijk werd hij gearresteerd, waarbij hij zich hevig verzette tegen zijn aanhouding. Hij is zaterdagmorgen op vrije voeten gesteld.

Belgische automobilist onder invloed van GHB aangehouden

ZUNDERT: Een 27-jarige automobilist uit Nijlen (Belgie) is vrijdagavond kort voor 24.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed vanm drugs. Agenten kregen een melding dat een man verward en versuft in een auto aan de Hofdreef zat. Ter plaatse werd de Belg aangetroffen. Hij is meegenomen naar het bureau voor een bloedproef. De uitslag daarvan is nog niet bekend. In de auto werd een flesje met vermoedelijk GHB aangetroffen.

Kroegen Haagdijk en Haagweg gecontroleerd

BREDA: Politie, gemeente en Belastingdienst hebben zaterdagmorgen een integrale handhavingsactie uitegvoerd bij diverse cafe's aan de Haagdijk en Haagweg. Daarbij werd gecontroleerd op illegale activiteiten (gokken) en werkzaamheden, ongewenste vreemdelingen en handhaving van sluitingstijden. Zeven horecazaken werden gecontroleerd. Er werden diverse processen-verbaal uitgeschreven voor het overtreden van de sluitingstijd. Ook vertegenwordigers van de gemeente en Belastingdienst hebben diverse rapportages opgemaakt als het gaat schijnbeheer, naheffing loonbelasting en andere adminstratieve zaken. De politie spreekt van een goed verlopen en zinvolle controle. In de toekomst worden meer van dit soort controles gehouden.

Drukke horecadienst voor agenten in Bredase binnenstad

BREDA: Agenten die vrijdagavond- en nacht waren belast met het horecatoezicht, hebben een drukke dienst achter de rug. In totaal werden dertien aanhoudingen verricht. Vooral veel stappers van buiten Breda bleken niet goed bekend met de huisregels in de stad. Agenten hielden het strak, zodat de zaak niet escaleerde. Er waren veel groepen stappers aanwezig waarvan sommige de confrontatie zochten. Zo ontstond er een flinke vechtpartij in de Adriaan van Bergenstraat waarbij twee stappers gewond raakten.

Een groep van zes mannen (24 t/m 26 jaar) uit Hilversum en Loosdrecht aangehouden, nadat ze niet wilden vertrekken uit de stad. Agenten waarschuwden hen herhaaldeijk, nadat de groep vernielingen had aangericht bij een kroeg op de Grote Markt. Het gezelschap werd erg vervelend. Ook een 25-jarige Hilversummer die wordt verdacht van de vernieling van een camouflagetent in de kroeg, werd aangehouden, omdat hij zich niet wilde legitimeren.

Twee vrouwen van 21 en 23 jaar uit Den Bosch werden gearresteerd na een vernieling op het toilet van een horecazaak aan de Visserstraat. Twee mannen uit Breda (23 en 46 jaar) werden in afzonderlijke situaties aangehouden voor belediging, een 19-jarige Bredanaar sloeg een andere stapper en ten slotte werd een 36 jarige inwoner van Hardinkxveld-Giessendam aangehouden na het onzedelijk betasten van een vrouw.

Tijdens het horecatoezicht werden acht bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen, drugsbezit en foutief parkeren.

Bredanaar mishandelt supermarktmedewerker

BREDA: Een 35-jarige Bredanaar is zaterdagmorgen rond 09.30 uur aangehouden op de Haagdijk wegens mishandeling. De man was erg lastig in een supermarkt en de bedrijfsleider vroeg hem te vertrekken. Uiteindelijk lukte het personeel de man buiten te zetten. Op straat ging de Bredanaar verder door het lint en sloeg de bedrijfsleider twee maal in het gezicht. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau. Daar werd bij zijn fouillering een hoeveelheid cocaine aangetroffen.

Auteur: Andre van den Hul