Gemeente Wassenaar

Gemeentelijke legpenning voor mevrouw E.M. de Vogel - van Spronssen

Op zaterdag 24 mei 2008 heeft burgemeester drs J.Th. Hoekema een Gemeentelijke legpenning uitgereikt aan mevrouw E.M. de Vogel-van Spronssen, als blijk van waardering voor haar verdiensten voor Wassenaar.

De onderscheiding is omstreeks 14.00 uur uitgereikt in het Trefcentrum aan de Zonneveldweg 55 in Wassenaar tijdens de receptie voor het 30-jarig bestaan van de Wassenaarse afdeling van de Nationale Vereniging De Zonnebloem.

De activiteiten die mevrouw De Vogel gedurende een reeks van jaren als vrijwilligster heeft verricht bij diverse vereniging zijn: De Zonnebloem afdeling Wassenaar:
Van 1979 tot begin 2005 bestuurslid (7 jaar bestuurslid, 7 jaar secretaris en vervolgens 11 jaar voorzitter)
Mevrouw De Vogel was de centrale figuur in de afdeling. Zij bestuurde niet alleen, maar inspireerde ook en nam daadwerkelijk deel aan allerlei activiteiten in rechtstreeks contact met de gasten. Vrijwel dagelijks zette zij zich in voor de Zonnebloem. Zij was altijd beschikbaar, ook voor raad en daad voor de medewerk(st)ers. Zij heeft er in belangrijk mate aan bijgedragen dat het activiteitenpakket van de afdeling voor de doelgroep in Wassenaar is uitgebouwd tot het huidige niveau: ca. 400 gasten in totaal nemen deel aan de activiteiten, waarvan ca. 20 rolstoelgebonden en ca. 145 gasten worden bezocht.
Gedurende haar voorzitterschap van de afdeling, verzorgde zij ook de Ziekendag voor ca. 200 zieke en eenzame Wassenaarders. In de jaren 2002 t/m 2004 coördineerde zij samen met haar man de actie Zon in de schoorsteen, een actie waarbij enkele honderden gasten met Sinterklaas een verrassingspakketje thuisbezorgd kregen door Zwarte Piet.
De (Knutselclub van de) Deylknotsen:
Van 1976 tot 1992 was mevrouw De Vogel bestuurslid en later voorzitter van de de Deylknotsen en daarbij was zij nauw betrokken bij de Knutselclub.
De Knutselclub organiseert in totaal 17 bazaars in Deylzicht en in de ruimte van het Wassenaars Nieuwsblad in de Langstraat. Deze club was ook altijd met een kraam aanwezig op de jaarlijkse rommelmarkt van de Deylknotsen. De opbrengst is voor de Deylknotsen en wordt gebruikt aan o.a. de ouderenmiddag en de uitgaansdag voor ouderen. Het Comité Wassenaar helpt Polen:
In de jaren 1984 t/m 1986 assisteerde mevrouw De Vogel het toenmalige Comité Wassenaar helpt Polen.
Dit comité verzorgde transporten van ingezamelde goederen naar het toen nog arme Polen.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl