Waarom doet ie zo


Nationaal Kinderboerderijen Weekend

LANDELIJK, 20080423 -- Wie gaat er mee naar de kinderboerderij? Op zaterdag 24 en zondag 25 mei worden er tijdens het 15e Nationale Kinderboerderijen Weekend (NKW) in het hele land talloze activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Het thema dit jaar is "Gedrag van dieren".

'Waarom doet-ie zo?' is een veelgehoorde vraag op de kinderboerderij. Kinderen verbazen zich vaak over het gedrag van dieren. Bijvoorbeeld als de ene geit de andere geit wegbokt bij de voerbak. Of als een cavia zich verstopt onder het hooi. Maar ook over het paard dat reageert als ze er tegen praten. Dieren op de kinderboerderij reageren op elkaar, maar ook op de bezoeker. Lang niet altijd is het voor een bezoeker duidelijk waarom een dier op een bepaalde manier naar hen of naar een ander dier toe reageert. Daarom is het thema dit jaar "Gedrag van dieren".

In het hele land vinden op de kinderboerderijen tal van activiteiten plaats voor jong en oud. Zo zijn er knutselactiviteiten en tentoonstellingen. Hierdoor kunnen bezoekers - groot en klein - zelf meer ontdekken over het gedrag van dieren op de kinderboerderij.

Aandacht voor kinderboerderijen
Het 15e Nationale Kinderboerderijen Weekend is een initiatief van Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN). Tijdens dit weekend kunnen kinderboerderijen zich gelijktijdig aan het publiek presenteren. De kinderboerderij 'om de hoek' is voor vele bezoekers iets vanzelfsprekends, terwijl het eigenlijk best bijzonder is. Kinderboerderijen zijn dé ontmoetingsplek voor kinderen (en volwassenen) met landbouwhuisdieren en natuur. Hier leren kinderen spelenderwijs dat de melk en eieren niet bij de supermarkt vandaan komen, maar van de koe en de kip. Educatie en recreatie komen er samen.

Deelnemende kinderboerderijen
Meer informatie en een overzicht van de deelnemers aan het Nationale Kinderboerderijen Weekend is te vinden op www.kinderboerderijenweekend.nl. Of informeer bij je eigen kinderboerderij naar de activiteiten en openingstijden.





Stichting KinderBoerderijen Nederland