Ingezonden persbericht


Persbericht Leids Festival van het Levenslied
24 april 2008

10 jarig jubileum Leids Festival van het Levenslied

Het Leids Festival van het Levenslied bestaat 10 jaar. Op zaterdag 24 mei 2008, van 10.00 tot 17.00 uur, organiseert stichting Muziekfestivals Leiden de voorronde van dit festival bij het gebouw 'Nieuwe Energie'. In twee categorieën strijden artiesten uit heel Nederland om geldprijzen, een bokaal en de eeuwige roem. De jury beoordeelt deze dag wie door mag naar de finale op zaterdag middag 30 augustus die wordt gehouden tijdens het Rapenburgfestival. Voorronde
Artiesten treden op in twee categorieën: 'Levenslied' en 'Levenslied met een knipoog'. Iedere act verzorgt een optreden van zo'n 15 minuten (circa 3 nummers). De jury beoordeelt de artiesten op zang (zang en stemkwaliteit), muzikale begeleiding (uitvoering, kwaliteit muzikanten), theatrale presentatie (oprechtheid, passie, originaliteit) en repertoire (Nederlandstalig levenslied). Per categorie gaan zes acts door naar de finale. George Julien tekent voor presentatie van het festival. Het festival vindt plaats voor Nieuwe Energie, 3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR LEIDEN

Prijzen
Voor de winnaars in het festival in beide categorieën is er een hoofdprijs van ¤ 500 plus de bokaal van het levenslied. Nummer twee krijgt ¤ 250 en nummer drie ¤ 125.

Inschrijving
Deelnemers kunnen zich inschrijven op www.levenslied.nl inschrijven. De inschrijving loopt tot 17 mei 2008. De deelnemers krijgen vervolgens bericht hoe laat ze die dag kunnen optreden. Op www.levenslied.nl zijn de voorwaarden voor deelname te vinden.

Finale
De finale van het Leids Festival van het Levenslied wordt dit jaar voor het eerst gehouden tijdens het Rapenburgfestival dat op 30 en 31 augustus plaatsvindt op het Rapenburg te Leiden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het festival en alle achtergronden op www.levenslied.nl.



Ingezonden persbericht