Gemeente Helmond


Nieuwe informatieborden in Warandepark

Op zondag 25 mei worden in het Warandepark twaalf kleurrijke informatieborden onthuld.

Op deze borden, die door het IVN zijn ontwikkeld, staan allerlei wetenswaardigheden over de natuur en de historie van het park. Voor belangstellenden is hierna een rondleiding door het park onder leiding van een IVN-gids.

Infoborden

Om meer bekendheid te geven aan de grote natuurlijke en historische waarde van het park heeft het IVN Helmond (vereniging voor Natuur- en Milieueducatie) twaalf themaborden ontworpen. Bij de vijf ingangen van het Warandepark zijn algemene informatieborden geplaatst die een kort overzicht geven van de natuur en de historie van het park. Op deze borden is op een plattegrond de locatie van twaalf themaborden aangegeven.

Thema's

De thema's op de borden zijn: Peapark en de Kluis, de bostuin, het grafeiland, koloniebroeders, bodemvegetatie, de beukenberg, bosbeheer, Taxus, adelaarsvaren, vogel-toptien, rabatten en de eikenlaan. De realisatie van deze borden is mogelijk dankzij bijdragen van het Coöperatiefonds Rabobank Helmond, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het fonds IVN NatuurNetwerk en de Gemeente Helmond.

Informatiebord Grafeiland PDF (1MB)

Onthulling

Tijdens de landelijke Dag van Park op 25 mei om 14.00 uur worden de borden onthuld bij de ingang van het park aan de Aarlerixtelseweg tegenover restaurant De Warande. Aansluitend op de onthulling zullen gidsen van het IVN een wandeling door het park houden.

Gratis rondleiding

De onthulling van de informatieborden in de Warande en de gratis rondleiding zijn bedoeld voor geïnteresseerden in de natuur in de historie van de Warande. Aanmelden is niet nodig.