Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kom naar het Zuiderpark en verbreek het picknickrecord

Zondag 25 mei is de Nationale Dag van het Park. In het Zuiderpark, rond de kanovijver aan de Oldegaarde, wordt dat op een bijzondere manier gevierd. Daar wordt een poging gedaan het Nederlandse record picknicken te verbreken.

Dag van het Park Kom dus allen naar het Zuiderpark voor de grootste picknick van Nederland. Voor een picknickkleed, muziek en een lekkere lunch wordt gezorgd.

Om de picknick extra gezellig te maken, zijn er optredens van diverse artiesten waaronder Glennis Grace en Yes-R. Ook zijn er sculpturen te bewonderen die de dag ervoor in het Roel Langerakpark zij gemaakt met kettingzagen, het zogenaamde chainsaw carven.

Maar er is die dag veel meer te doen in het Zuiderpark. Kinderen kunnen de natuur ontdekken in het park. Op bezoek bij een uilenman, een vleermuizenroute volgen, vlotten bouwen, kanoën en op struintocht. Als ze alle activiteiten hebben gedaan is hun strippenkaart vol en krijgen ze een groenjaar rugzak met inhoud.

Groenjaar

De grootste picknick van Nederland en de andere activiteiten worden georganiseerd door Gemeentewerken in het kader van Groenjaar 2008. Tijdens het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse Groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven.

De picknick en het programma beginnen om 11.30 uur en duren tot 15.00 uur.

Meer informatie: www.dagvanhetpark.nl en www.groenjaar.nl