Persberichten Stad Utrecht 12.30 uur

Utrecht, 25-05-2008

Man met mes aangehouden

DE MEERN Zondagochtend 25 mei heeft de politie rond 04.15 uur een 18-jarige man aangehouden op de Meerndijk. Agenten zagen dat de man, na het verlaten van een horecagelegenheid, in de bosjes een mes pakte en dat bij zich stak. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Brand in flat

UTRECHT Zaterdag 24 mei tegen middernacht kreeg de politie melding van een brand in een flatgebouw op de Ivoordreef. Binnen drie minuten was de politie ter plaatse. Ook brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Acht leden van twee families zijn naar het ziekenhuis vervoerd met ademhalingsproblemen vanwege flinke rookontwikkeling. Oorzaak van de brand lijkt een brandende vuilcontainer in de kelder, er is geen vermoeden van brandstichting.

Vernieler aangehouden

UTRECHT Zondag 25 mei heeft de politie rond 01.00 uur een 27-jarige man uit Madrid aanhouden op de Van Starkenborghhof. Via cameratoezicht zag de politie dat de man autospiegels en fietsen vernielde. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat hij ook nog een boete open had staan.

Onder invloed

UTRECHT Zaterdag 24 mei rond 03.00 uur heeft de politie een 36-jarige man uit De Meern aangehouden op de Europalaan wegens rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 595 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Rond 04.45 uur heeft de politie een 27-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden op de Nobelstraat. De man bleek geen rijbewijs te hebben en teveel gedronken te hebben. Een bijrijder droeg geen gordel. Een andere bijrijder, een 32-jarige vrouw uit Nieuwegein, bemoeide zich met de aanhouding, wilde op herhaaldelijk verzoek niet achteruit gaan en geen identiteitsbewijs tonen en werd daarop met gepast geweld aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Rond 08.00 uur wilde de politie een 32-jarige Woerdense automobilist controleren op het Zandpad. De man negeerde het stopteken, ging er vandoor en probeerde van plaats te wisselen met zijn bijrijder. Op de Pompoenstraat kon de politie de man aanhouden. Op het bureau blies hij 370 ug/l. Hij kreeg twee processen-verbaal. Eén voor het negeren van het stopteken en één voor rijden onder invloed. Hij kreeg ook een rijverbod van drie uur.