Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 25 mei

OOSTERHOUT NB, 25 mei 2008

Lastige klant op terras meegenomen

DONGEN: Op het Looiersplein heeft de politie zaterdagavond rond 19.30 uur een 42-jarige Portugees aangehouden. De man was dronken en wilde het terras van een restaurant niet verlaten, ondanks herhaaldelijke verzoeken van het personeel. Toen agenten hem wilden meenemen naar het bureau, verzette hij zich hevig. Op het bureau kreeg de Portugees een transactie van 150 euro aangeboden voor openbare dronkenschap en het niet voldoen aan bevel of vordering. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Aanhouding na bedreiging leiders voetbalkamp

OOSTERHOUT: Een 24-jarige inwoner van Oosterhout is zaterdagavond om 21.00 uur aangehouden op de Pannenhuisstraat. Ook hij was onder invloed van alcohol en viel op het kampeerterrein diverse kinderen en leiders van een voetbalclub uit Hoge Zwaluwe lastig. De man wilde niet vertrekken en en bedreigde enkele leiders. Ook toen agenten ter plaatse kwamen en de man meenamen, bleef hij recalcitrant. Hij is ingesloten op het bureau. De man, die afkomstig is uit Groot-Britannie, heeft naar eigen zeggen een drankprobleem waardoor hij met de politie is aanraking komt.

Man uit Sprang-Capelle gearresteerd na mishandeling

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft zaterdagavond kort voor 22.30 uur een 24-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden wegens mishandeling. Hij zou in zijn woning een 30-jarige inwoner van Waspik met een fles op het hoofd hebben geslagen. Dat gebeurde nadat de Waspikker bij hem aan de deur kwam omdat hij nog geld van hem kreeg. Na het incident ging de 24-jarige verdachte ervandoor, later op de avond meldde hij zich vrijwillig op het bureau in Waalwijk. De man zegt dat hij ook geslagen is door de Waspikker. De politie stelt een onderzoek in.

Oosterhouter aangehouden na achtervolging

OOSTERHOUT: Een 21-jarige automobilist uit Oosterhout is zaterdagavond rond 23.15 uur aangehouden. De man werd eerder op de avond in zijn opvallende auto gezien door een motoragent die wist dat de man wordt gezocht vanwege tanken zonder betalen en diefstal van kentekenplaten. De motoragent zag de bestuurder op de Bovensteweg die vervolgens over de A27 richting Breda reed. Bij een tankstation wilde de agent de Oosterhouter controleren, maar hij ging er met piepende banden vandoor. Na een achtervolging over de A27 waarbij de verdachte ongeveer 200 km/uur reed en over de vluchtstrook andere auto's inhaalde, kwam hij uiteindelijk weer terug in Oosterhout. Ook daar maakte hij weer diverse verkeersovertredingen. Uiteindelijk kon hij bij zijn woning in de wijk Dommelbergen worden aangehouden. De Oosterhouter is in verzekering gesteld; zijn rijbewijs is ingenomen.

Auteur: Andre van den Hul