Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 25 mei

TILBURG, 25 mei 2008

Politie houdt actie na stijging woninginbraken

TILBURG: In de wijken De Blaak en Zorgvlied is zowel vrijdag als zaterdag een actie gehouden in verband met het stijgende aantal woninginbraken in beide Tilburgse stadsdelen. Diverse agenten hebben op beide dagen van 20.00 tot 04.00 uur roadblocks en stopchecks gehouden. De roadblocks werden gehouden bij de bushalte aan de Stroomlaan (Blaak) en de van Limburg Stirumlaan (Zorgvlied).

Op vrijdag werden er twee mannen uit Utrecht aangehouden die zich verdacht gedroegen nabij een woning aan de Swalm. Het tweetal zijn in de regio bekend als crimineel. Na verhoor op het bureau zijn ze heengezonden; er was geen bewijs dat ze daadwerkelijk hebben ingebroken of wilden inbreken. Tijdens de actie zijn circa vijftig auto's gecontroleerd waarbij de inzitenden uitleg kregen op het waarom van de roadblocks en stopchecks. Ook werden veel fietsers en voetgangers gecontroleerd.

Sinds 1 januari 2008 t/m 7 mei 2008 zijn er 21 woninginbraken gepleegd in de Blaak, tegenover 9 inbraken in dezelfde periode van 2007. In Zorgvlied waren er in deze periode in 2007 14 woninginbraken en in 2008 28 inbraken.

Winkeldieven in de kraag gepakt

TILBURG: Een 36-jarige Tilburger is zaterdagavond rond 18.45 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg. De man probeerde vier blikjes bier mee te nemen zonder die te betalen, maar hij werd betrapt.

Bij diezelfde supermakt werd rond 20.20 uur een 34-jarige Tilburger aangehouden. Hij probeerde een fles wijn te stelen.

Negen aanhoudingen tijdens horecatoezicht in Tilburg

TILBURG: De politie heeft een drukke dienst achter de rug in het horecatoezicht. Er werden tijdens een onrustige nacht negen aanhoudingen verricht.

Een 28-jarige man uit Tilburg werd op de Heuvelring aangehouden wegens openbare dronkenschap, verzet bij zijn aanhouding en de vernieling van een politiewagen.

Bij een kroeg aan het Piusplein bedreigde een 20-jarige Tilburer een portier, omdat hij niet naar binnen mocht.

Een 25-jarige Bredanaar en een 26-jarige inwoner van Rotterdam werden aangehouden wegens het mishandelen van een 24-jarige Bosschenaar in de rij bij een disco aan de Heuvelring. Bij diezelfde disco werd later een 21-jarige Tilburger aangehouden wegens het mishandelen van een 22-jarige Tilburgse vrouw.

Een 28-jarige Tilburger werd aangehouden voor vernieling van een ruit bij een kroeg aan de Paleisring. Ook voorvernieling, maar dan van een taxi werd op de Paleisring een 21-jarige Tilburger aangehouden. Hij trapte tegen de deur van de auto.

Een 24-jarige Tilburgse automobilist werd aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol op de Paleisring. Hij blies 445 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Vanaf 350 ug/l wordt bij deze categorie bestuurders het rijbewijs ingenomen.

Een 29-jarige Tilburger ten slotte werd op de Veemarkstraat aangehouden wegens het verstoren van de openabre orde. Hij ging door het lint en viel andere stappers lastig.

Tijdens het horecatoezicht werden in totaal tien bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen, baldadigheid en foutief parkeren.

Twee brandstofdieven gearresteerd dankzij oplettende getuige

TILBURG: Op de Goirkekanaaldijk heeft de politie zondagmorgen rond
01.30 uur twee Tilburgers van 26 en 29 jaar aangehouden. Een oplettende getuige zag twee mannen bij een vrachtwagen rommelen en belde de politie. Agenten konden het tweetal in de kraag pakken, bij hen werd een handpomp gevonden waarmee de diesel kon worden overgepompt naar andere jerrycans. Ze wilden de brandstof in hun eigen auto gooien om zo kosten te besparen. Na verhoor is het tweetal hengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tilburger aangehouden wegens huiselijk geweld

TILBURG: Een 39-jarige Tilburger is zondagmorgen rond 02.00 uur aangehouden wegens het mishandelen van zijn vriendin. Ook zou hij het interieur van haar woning in de B-buurt (Reeshof) hebben vernield. De vrouw vluchtte na het incident naar de buren. Toen agenten ter plaatse waren, kwam de verdachte juist in zijn auto voorrijden. Hij was onder invloed van alchol en blies 315 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

TILBURG: Op de Stationsstraat is zondagmorgen rond 02.50 uur een 30-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak. De Tilburger stal een navigatiesteem uit een geparkeerde auto. De man is op het bureau in verzekering gesteld, omdat hij geregistreerd staat als veelpleger. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

Bergeijkse licht gewond na verkeersongeval op A58 Moergestel

MOERGESTEL: Een 17-jarig meisje uit Bergeijk is zondagmorgen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rijksweg A58. Ze zat rond 10.00 uur in de auto bij haar 19-jarige broer toen hij na een inhaalmanoeuvre door onbekende oorzak de macht over het stuur verloor en in de sloot belandde. Zijn zus heeft enige tijd bekneld gezeten en moest door de brandweer bevrijd worden. Ze is met rugklachten ter observatie naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht. De broer en drie andere meisjes (16, 17 en 18 jaar uit Bergeijk en Luyksgestel) die in de auto zaten, kwamen met de schrik vrij. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar medische assistentie van de trauma-arts bleek niet nodig.

Auteur: Andre van den Hul