Meerdere mannen aangehouden op de Brink

Deventer, 25-05-2008

Deventer Op de Brink werden in de nacht van 24 op 25 mei drie mannen aangehouden en ingesloten voor baldadigheid, het niet opvolgen van een vordering en belediging.

Een 21-jarige man uit Deventer werd aangehouden voor baldadigheid. Op de Brink was er een opstootje tussen twee groepen gaande. De politie wist de groepen uit elkaar te halen. De Deventenaar maakte deel uit van één van deze groepen. De groep werd verzocht de straat via het Bergkerkplein te verlaten. De man gaf daar na herhaaldelijk verzoek geen gehoor aan en bleef in de Bergstraat lopen. Even later gooide hij een glas op straat kapot. Daarop is hij aangehouden voor baldadigheid. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de man heengezonden.

Een 25-jarige man uit Deventer voldeed niet aan een vordering en werd aangehouden. De man maakte deel uit van een groep betrokken bij het opstootje. Hij bemoeide zich met een aanhouding en werd verzocht zich te verwijderen. De man luisterde niet en werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig en werd naar de grond gebracht en geboeid. Ook in de auto trapte hij stevig van zich af en raakte daarbij een politiemedewerker. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Een 19-jarige man uit Deventer werd aangehouden en ingesloten voor belediging van een politiemedewerker. Hij gaf geen gehoor aan diverse verzoeken afstand te houden tot politiemedewerkers die in gesprek waren met één van de groepen van het opstootje. Daarnaast schold hij een politiemedewerker uit en werd daarop aangehouden voor belediging. Tegen de 19-jarige man werd proces-verbaal opgemaakt.

(08-061872 / 08-061878 / 08-061884)