Ingezonden persbericht


Habidrome op zoek naar goed doel

Gouden keien uit Leijpark naar Auberge du Bonheur

De zeven spraakmakende gouden keien die een maand lang in het Tilburgse Leijpark hebben gelegen, zijn daar zondagmiddag door eigenaar woonkeurmerk Habidrome weggehaald. Later dit jaar worden ze geveild voor een goed doel. In de tussentijd blijven ze zichtbaar voor het publiek: in de tuin van restaurant Auberge du Bonheur, langs de Bredaseweg.

In april waren de keien in Tilburg en ver daarbuiten het gesprek van de dag. Dat niet te tillen rotsblokken in het holst van de nacht zomaar in de stad werden neergelegd, wekte alom verbazing. Mysterieuze gegraveerde tekstfragmenten zorgden bovendien voor veel gespeculeer over wie en wat er achter de actie schuilging. Na drie gouden keien lag er de raadselachtige frase: 'Lekker ver'. Na zeven keien: 'Lekker verder leven? Imagine', naar bleek de slogan van woonkeurmerk Habidrome. De stenen veroorzaakten een ware mediahype. Zelfs het NOS Journaal berichtte over 'het raadsel van de gouden keien'.

Habidrome had de gouden keien het liefst aan de Tilburgse bevolking cadeau gedaan, maar de gemeente ging niet op dit aanbod in. De rotsblokken zijn daarom zondag in het Leijpark opgehaald. Wie daarbij was kreeg van Habidrome als aandenken een gouden keitje cadeau. De bedoeling was de keien voorlopig in een loods op te slaan, maar dit weekend kwam Auberge du Bonheur spontaan met het idee de rij stenen, in plaats daarvan, in de tuin van het restaurant tentoon te stellen. De gouden keien zijn daar zondagmiddag vanuit het Leijpark naartoe gebracht en nu goed zichtbaar vanaf de Bredaseweg. Later dit jaar worden zes van de zeven stenen in de tuin geveild voor een nog nader te bepalen goed doel. De zevende kei, waarin het woord 'Leven' staat gegraveerd, krijgt deze zomer een bijzondere bestemming die tot die tijd een verrassing moet blijven.

Voor meer informatie over woonkeurmerk Habidrome, dat de komende jaren overal in Nederland duizenden toekomstbestendige woningen voor jong en oud op de markt gaat brengen: www.habidrome.nl of: Koen van Hoeckel, algemeen directeur: 06-53223189

HABIDROME NEDERLAND B.V.

Sweelincklaan 704 5012 BK Tilburg The Netherlands T: +31 (0) 13 504 32 26 F: +31 (0) 13 455 65 49

info@habidrome.com www.habidrome.com
(KvK: 18070878)