Ingezonden persbericht


Persbericht

Houten, 21 mei 2008

Theo Lucius opent collecteweek Nationaal Epilepsie Fonds

Op maandag 26 mei om 10.30 uur opent Feyenoord-voetballer Theo Lucius samen met 300 leerlingen van De Berkenschutse in Heeze, een school voor kinderen met epilepsie, de nationale collecteweek voor de epilepsiebestrijding. Twee teams van De Berkenschutse zullen het tegen elkaar opnemen in een zogenaamd levend tafelvoetbalspel. De eerste gift in de collectebus door Theo Lucius is het officiële startsein voor de ruim 30.000 collectanten.

In de week van maandag 26 mei tot en met zaterdag 31 mei gaan ruim 30.000 vrijwilligers op pad om huis-aan-huis te collecteren. Met het EK Voetbal voor de deur is het thema tijdens deze nationale collecteweek: 'Aanvallen!' Het campagnethema verwijst niet alleen naar de bekende voetbalkreet, maar natuurlijk ook naar de aard van de aandoening epilepsie die zich uit in aanvallen. In Nederland zijn er tienduizenden mensen met epilepsie die heel veel last hebben van aanvallen. Geld voor de epilepsiebestrijding is daarom hard nodig!

Epileptische aanvallen ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. De soort aanvallen verschilt van persoon tot persoon. De één valt en gaat schokken met armen en benen. De ander voelt vreemde tintelingen of staart een korte periode alleen maar voor zich uit. Kenmerkend voor epilepsie is dat mensen nooit weten wanneer een dergelijke aanval toe kan slaan en dit is veelal van grote invloed op hun leven. Vandaar het collectethema: 'Aanvallen!'

Het Nationaal Epilepsie Fonds weet wat epilepsie is, en is dan ook het aanspreekpunt voor iedereen die met epilepsie geconfronteerd wordt. Het fonds zet zich al meer dan honderd jaar in voor een goede begeleiding en behandeling van mensen met epilepsie. De middelen uit fondsenwerving worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, de organisatie van aangepaste vakantiereizen en individuele hulpverlening. Het Nationaal Epilepsie Fonds ontvangt geen subsidie en is dus geheel afhankelijk van giften. Daarom komen de collectanten in de week van 26 mei om een vrijwillige bijdrage aan de deur.

Uitnodiging voor de redactie:

U bent van harte uitgenodigd om bij het startsein van de collecte aanwezig te zijn.

Tijdstip : Maandag 26 mei om 10.30 uur
Locatie: De Berkenschutse (Terrein Kempenhaeghe), Sterkselseweg 65, 5991 VE HEEZE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Nationaal Epilepsie Fonds: Renske Akerboom, communicatiemedewerker (telefoon 030 63 440 63, mobiel 06 23 82 87 33, e-mail akerboom@epilepsiefonds.nl).


---- --