Ingezonden persbericht




Orbrix verlengt
overeenkomst met Philips Healthcare

SAP Gold Channel Partner slaat vleugels nu ook buiten Europa uit

Arnhem, 26 mei 2008

-

Orbrix, dé sales- en servicepartner

voor SAP Business One in Nederland, heeft de bestaande overeenkomst met Philips Healthcare verlengd en uitgebreid. Orbrix ondersteunt de
toonaangevende
leverancier van diagnostische beeldvormings- en patiëntbewakingssystemen

al sinds 2006 bij de uitrol van MKB-bedrijfssoftware SAP Business One en rapportagetool Crystal Reports in de EMEA-regio. De komende twee jaar gaat Orbrix deze applicaties ook implementeren in vestigingen van Philips Healthcare elders in de wereld.

Philips Healthcare, onderdeel van Koninklijke Philips Electronics N.V.,
is actief op de
gebieden Imaging Systems, Home Healthcare Systems, Customer Services, Healthcare Informatics en Ultrasound & Monitoring Solutions.

Het onderdeel beschikt over verkoop- en
serviceorganisaties in ruim zestig landen, verspreid over de hele wereld, en productievestigingen in Nederland, Duitsland, Finland, Israël, en de Verenigde Staten. Bij Philips Healthcare werken wereldwijd circa 33.000 mensen, 27 procent van het totaal aantal werknemers van Philips Electronics.

Om de bedrijfsprocessen - mede met het
oog op de steeds stringentere internationale wet- en regelgeving - te harmoniseren en te standaardiseren, is Philips Healtcare samen met SAP Channel Gold-partner Orbrix in 2006 begonnen met de uitrol van SAP Business One en Crystal Reports over vestigingen in de EMEA-regio met een beperkt aantal ICT-gebruikers, zoals Polen, Turkije en Saoedi-Arabië. Op die manier heeft het Philips-onderdeel een aanzienlijke efficiencywinst en kostenbesparing kunnen realiseren.

Om de succesvolle samenwerking te
continueren, zijn beide partners onlangs overeengekomen SAP Business One en Crystal Reports ook in vestigingen in andere werelddelen te implementeren, te beginnen met Latijns-Amerika. Philips Heathcare Puerto Rico zal daarbij als proeftuin fungeren. Naast Latijns-Amerika staat ook Afrika op het programma. Per werelddeel zal worden bekeken welke vestigingen voor de implementatie van SAP Business One in aanmerking komen en welke groot genoeg zijn om gebruik te (blijven) maken van SAP R/3.

Danny de Klein, ICT Director van Philips
Healthcare MCR EMEA & Benelux, is blij met zijn implementatiepartner: "Orbrix heeft de afgelopen jaren bewezen ons de kennis en continuïteit te kunnen bieden die we nodig hebben om onze bedrijfsprocessen adequaat te stroomlijnen. Wat me verder aanspreekt, is dat Orbrix er waarde aan hecht zijn expertise te borgen door deze zorgvuldig over te dragen aan nieuwe medewerkers. Zo kunnen wij ervan op aan dat het implementatieteam groot genoeg blijft om al onze plannen te verwezenlijken en al onze planningen te halen. Ik zie het vervolg op ons partnership dan ook met vertrouwen tegemoet."

Ook Mario Röttjers, Algemeen Directeur
van Orbrix, is gelukkig met de verlenging en uitbreiding van het contract: "Ik zie de bestendiging van onze relatie als een blijk van vertrouwen in onze kennis en kunde. Bovendien biedt deze ons een uitgelezen kans om onze vleugels ook buiten Europa uit te slaan. De keuze die wij als partners gemaakt hebben om SAP Business One en Crystal Reports (van het voormalige Business Objects) geïntegreerd te implementeren, ondervindt veel bijval. SAP neemt onze strategie zelfs over, zo bleek tijdens Sapphire 2008 in Berlijn. Een
fraaie bekroning van een fraaie case."


Over Orbrix

Orbrix is sinds 2003 dé
sales- en servicepartner voor SAP Business One: de gebruiksvriendelijke, krachtige en betaalbare bedrijfssoftware voor het midden- en kleinbedrijf. Orbrix bedient dertig procent van de Business One-klanten in Nederland. Orbrix biedt hun toegevoegde waarde in de vorm van een uitgebalanceerd pakket diensten, bestaande uit installatie, projectmanagement, applicatieconsultancy, businessconsultancy, technische consultancy en training. Orbrix richt zich daarbij met name op de sectoren Handel & assemblage, Zakelijke dienstverlening, Projectmatige productie en Seriematige productie. Orbrix behoort tot een select gezelschap bedrijven in Europa die het SAP Gold Channel Partner-logo mogen voeren.

Orbrix maakt - samen met
Superp, dat zich toelegt op het beheren, implementeren en optimaliseren van SAP-systemen - sinds 2006 deel uit van de Superp Groep. Orbrix en Superp completeren elkaar en voorzien klanten als collectief van een SAP full-serviceconcept.

Het hoofdkantoor van Orbrix
bevindt zich in Arnhem. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Zwolle en Geldermalsen, waar ook het hoofdkantoor van de Superp Groep staat.

Voor meer informatie:

www.orbrix.nl

.



Ingezonden persbericht