Ingezonden persbericht



Ook vliegen houden van een goede barbecue

De Meern, 26 mei 2008 - Vliegen en andere vliegende insecten zullen de Nederlanders dit jaar de nodige irritatie en overlast bezorgen, zo voorspelt ook Rentokil Pest Control, specialist in de preventie en bestrijding van ongedierte. De insecten overleven de zachte winters en vermenigvuldigen zich snel zodra de temperaturen oplopen, zoals in de afgelopen dagen het geval was. Op de geheel vernieuwde website www.rentokil.nl geeft Rentokil informatie en advies aan particulieren om een vliegenplaag in en om het huis te voorkomen en te bestrijden.

Vliegen en andere insecten bij de barbecue en in de keuken zijn niet alleen bijzonder hinderlijk, ze kunnen ook een gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Met name vliegen kunnen een keur aan bacteriën overbrengen. Vooral kamervliegen verspreiden tal van ziekten, zoals salmonella, maar ook dysenterie, tuberculose, cholera en parasitische wormen. Voor je het weet eindigt die gezellige barbecue met een flinke buikloop of erger.

Om van de vervelende beestjes af te zijn, wordt soms een hele batterij aan bestrijdingsmiddelen tevoorschijn gehaald. Van de plakstrips tot de ouderwetse vliegenlampen waar de vliegen knetterend aan hun einde komen. Om ongedierte hygiënischer en efficiënter te bestrijden, ontwikkelt Rentokil Pest Control voortdurend nieuwe, professionele bestrijdingsmiddelen. 'Toch blijft voorkomen beter dan bestrijden', aldus Nicole van Veldhuizen-van Zoelen, Manager Development & Organisation van Rentokil. 'En daarin kan de particulier zelf veel doen', stelt ze. 'Om hen daarbij van dienst te zijn, bieden we in een speciale ongediertegids op www.rentokil.nl informatie over vliegen en de bestrijding ervan. Ook kun je er interessante informatie over ander ongedierte vinden'.

Wist u bijvoorbeeld dat de kamervlieg 100 tot 150 eitjes per keer legt waar vervolgens al na acht uur larven uit kunnen komen. Na één tot drie weken zijn deze larven dan gerijpt tot nieuwe vliegen die op hun beurt weer eitjes gaan leggen. Zonder maatregelen kunnen enkele vliegen dus al snel leiden tot een flinke plaag. Deze en meer informatie is terug te vinden in de ongediertegids op www.rentokil.nl.

Maatregelen die particulieren zelf kunnen nemen om vliegende insecten te weren zijn o.a. het toedekken van voedsel, het opruimen van voedselresten of gemorste drinkwaren en het goed afsluiten en regelmatig legen van de afvalbakken. Maar ook bijvoorbeeld de etensresten onder keukenapparatuur wordt dikwijls vergeten. Er zijn tal van doe-het-zelf producten te koop om vliegen te doden, maar bij een blijvend vliegenprobleem kan het nodig zijn professionele ongediertebestrijding in te schakelen om het probleem voorgoed te laten verdwijnen. Rentokil biedt een betaalbare service om vliegen en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden.

Noot voor redacties: