Sender Name:
Coca-Cola Services Belgium Luxembourg sa/nv

Door Coca-Cola gebruikte ingrediënten en additieven zijn goedgekeurd en veilig

Coca-Cola België benadrukt dat de kwaliteit en de veiligheid van haar producten voor haar van het allergrootste belang zijn. Dat zegt het bedrijf naar aanleiding van eerdere berichtgeving in de pers over bepaalde additieven. In haar productieproces worden dan ook enkel additieven gebruikt die door de bevoegde overheden veilig werden bevonden. Bovendien worden enkel bewaarmiddelen gebruikt wanneer dit noodzakelijk is om de kwaliteit van de producten te garanderen.

Na een grondige evaluatie en technische verbeteringen in het productieproces is gebleken dat natriumbenzoaat, een bewaarmiddel gekend in de ingrediëntenlijst als E211, niet langer noodzakelijk is om de kwaliteit van bepaalde dranken te garanderen. Daarom wordt natriumbenzoaat door Coca-Cola in België in de productie van de meeste dranken niet meer gebruikt.

Natriumbenzoaat, dat goedkeurd is en veilig bevonden voor gebruik in de voedingsindustrie door het Europees Agentschap voor de Voedselveiligheid (EFSA), wordt in België nog gebruikt in de dranken Sprite, Sprite Zero en Nestea. Het bewaarmiddel is overigens een van de meest gebruikte bewaarmiddelen in de voedingsindustrie.

Noot vopor redacties: