Ingezonden persbericht


Bericht


Persbericht

Amsterdam, 26 mei

2008

Activiteiten voor
cliënten veilig gesteld:

Stichting Buitenamstel Geestgronden zet activiteiten Roads voort

Met ingang van
vrijdag 23 mei 2008 heeft Stichting Buitenamstel Geestgronden (SBG)* de arbeids- en dagbestedingsactiviteiten en het personeel van Stichting Roads overgenomen in de regio rond Hoofddorp, Haarlem, Amsterdam en Amstelveen. SBG waarborgt op deze manier de zo belangrijke begeleiding voor mensen met psychische problemen bij het vinden van een volwaardige plek in de samenleving.

Stichting Roads is
gespecialiseerd in het ontwikkelen en aanbieden van dagactiviteiten, werkprojecten, scholing en trajectbegeleiding voor mensen met ernstige psychische en psychiatrische problemen. Het
faillissement
van Roads is aanleiding voor de overname . "SBG neemt de activiteiten en het personeel over van 'Roads-zuid', ofwel de regio rond Hoofddorp, Haarlem, Amsterdam en Amstelveen", aldus Joke van Lonkhuijzen, lid van de raad van bestuur van SBG. "Die regio komt overeen met ons eigen werkgebied. Wij staan voor kwalitatief goede zorg aan onze cliënten en we vinden het belangrijk dat er een breed aanbod van arbeids- en dagbestedingsactiviteiten voor hen wordt veiliggesteld."

Een groot deel van de medewerkers komt in dienst van SBG. De medewerkers die actief betrokken zijn bij de uitvoering van de activiteiten van 'Roads-zuid', dat zijn ongeveer 80 medewerkers, krijgen een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar. In die periode wordt gewerkt aan het financieel gezond maken van de organisatie en wordt tevens bekeken op welke wijze de activiteiten voortgezet gaan worden.

Medewerkers met niet-cliënt gebonden functies, o.a. werkzaam op het centraal bureau in Haarlem, blijven in dienst van de failliete Stichting Roads tot 30 juni 2008. Met hen worden in de komende weken gesprekken gevoerd om te beoordelen of zij ook een contract aangeboden
krijgen.

Zorgverzekeraar Achmea, financier van Roads, moet meewerken aan een snelle overname. Dat bepaalde de rechter op 22 mei jl. in een kort geding dat de curator tegen Achmea heeft aangespannen. Joke van Lonkhuijzen: "De zorg aan de cliënten is hiermee gewaarborgd en dat was ons belangrijkste doel. Ik heb begrip voor de positie van Achmea, maar betreur dat er een rechtzaak nodig is om de zorg veilig te stellen. Dit is een negatief effect van marktwerking in de zorg."


---

Noot voor de
redactie

Voor meer
informatie kunt u contact opnemen met Petra Timmer, communicatieadviseur, T
020-7885099 of 06-23936557.

*Achtergrondinformatie Stichting
Buitenamstel Geestgronden

Stichting Buitenamstel Geestgronden (SBG) is een fusie tussen de ggz-instellingen GGZ Buitenamstel en De Geestgronden. SBG biedt hulp aan mensen met psychische klachten van alle leeftijden en (culturele) achtergronden in en om Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp, Amstelveen en Bennebroek. De hulp van SBG is gevarieerd: van zelfhulpcursussen via internet tot langdurige opname. Van cursussen om psychische klachten te voorkomen tot gesprekken met een psychiater of psycholoog. Van crisisopvang tot inloopspreekuren. Bij SBG werken ruim 2400 medewerkers vanuit twintig locaties.