Technische Universiteit Delft

Complexiteit loopproces robots en mensen beter in kaart door M&C

Probeer een robot te leren lopen, en je komt erachter hoe complex deze activiteit is. Van 26 - 29 mei 2008 treffen onderzoekers uit uiteenlopende disciplines elkaar in Delft op de internationale Dynamic Walking 2008 conferentie, om kennis over het loopproces uit te wisselen. Biomechanici, bewegingsonderzoekers, en robotdeskundigen krijgen in een van de tutorials zelfs de kans hun eigen Passive Dynamic Walker te maken.

26 mei 2008 - 29 mei 2008 | 08:30 uur - 18:30 uur plaats: Hotel Campanile Delft

Het menselijk lopen is eigenlijk niet meer dan gecontroleerd voorover vallen. Dat maakt dynamic walking flexibel en efficiënt, in tegenstelling tot het gebruik van zware motoren of hydraulica om bewegingen aan te sturen. Maar het maakt het ook complex. Het modelleren van dat proces is natuurlijk nuttig om tweebenige robots beter te kunnen laten lopen. Maar meer inzicht in het loopproces is ook noodzakelijk om mensen met loopproblemen beter te kunnen helpen, bijvoorbeeld door een betere diagnose, training, of door betere revalidatieapparatuur te ontwikkelen. Dynamic Walking 2008 is bedoeld om zo veel mogelijk looponderzoek en -onderzoekers met al deze achtergronden bij elkaar te brengen.

Robocup
Tijdens de conferentie zal het Dutch Robotics team ook officieel de 'spelers' voorstellen van het robotteam dat gaat meedoen aan de RobocupSoccer Teensize Humanoid league in 2008 in Suzhou, China in de zomer. Een voorproefje is te vinden op www.dutchrobotics.net.

Meer informatie
Zie www.dynamicwalking.org voor meer informatie over de conferentie. Zie www.dbl.tudelft.nl voor meer informatie over het Delftse Robotlab, en klik hier voor het Delftse looponderzoek.

Meer informatie en aanmelden bij:

Daan Hobbelen, Delft Biorobotics Lab, faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE), T: 015 278 6844,
E: D.G.E.Hobbelen@tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 24 april 2008