Gemeente Hoogeveen

19 mei 2008
Afzender: College B&W
Lezing over sport in sociale en economische context De toenemende sociale en economische betekenis van sport. Dat is de titel van de lezing die professor Hans Westerbeek maandagavond 26 mei houdt in het TVM-gebouw in Hoogeveen.

Westerbeek zet in zijn lezing uiteen hoe sport in combinatie met zorg, onderwijs en bedrijfsleven voor iedereen meerwaarde kan opleveren. Kortom, hoe haal je als organisatie meer uit de sport. De hoogleraar laat zien wat er wereldwijd binnen de sport gebeurt en hoe Hoogeveen daar zân voordeel mee kan doen. De lezing is bestemd voor mensen die werken in de sport, zorg of onderwijs, zowel niet-commercieel als commercieel.

Hans Westerbeek is een internationaal erkende âsportmanagementgoeroeâ. Hij is geboren in Hoogeveen en emigreerde in 1994 naar Australië. Daar is hij onder anderen hoogleraar Sportmanagement. Hij is momenteel een paar maanden in Nederland voor een onderzoek in opdracht van het minsterie van VWS.

Aanmelden

De gemeente Hoogeveen heeft de lezing georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevrouw Brigitte Schröders via 0528 â 29 13 28 of b.y.a.schroders@hoogeveen.nl.

De bijeenkomst maandag 26 mei in het gebouw van TVM Verzekeringen aan de Van Limburg Stirumstraat 250 in Hoogeveen begint om 19.00 uur. Behalve professor Westerbeek spreken ook sportwethouder Klaas Smid en directievoorzitter Arjen Bos van TVM. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.