PvdA Rotterdam


Slotdebat Onderwijsmaand

Di 20 Mei 2008 - Redactie

Meimaand Onderwijsmaand: debat Uitdagingen voor het VMBO

In mei staat onderwijs centraal bij de PvdA. Met diverse bijeenkomsten, discusies, werkbezoeken en acties. Maandag a.s. een debat over de Uitdagingen voor het VMBO met o.a. Ronald Plasterk (Minister OC&W)

Datum: Maandag 26 Mei 08
Tijd: 19.30-22.00 uur, zaal open 19.00 uur
Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam

Als we de kranten openslaan of de TV aanzetten lijkt het af en toe wel of het VMBO dagelijks onderwerp van gesprek is. Slechte schoolprestaties, hoge schooluitval, geweld, pesten en vandalisme bepalen het beeld. Waarom heeft het VMBO zon slecht imago? Komt dit omdat de leerlingen die op die scholen zitten echt zo slecht en dom zijn? Of is toch wat anders aan de hand? Ouders willen hun kinderen minimaal op HAVO/VWO hebben, de beste docenten lijken bij de HAVO/VWO te willen en bovendien zijn de docenten zelf het beste af als ze geen les geven in een grote stad. Vaak hebben probleemleerlingen te kampen met multi-problematiek en komen deze leerlingen ook uit probleemgezinnen. Hoe kunnen de problemen het beste aangepakt worden? Is de noodzakelijke integrale aanpak zo breed geworden dat het lastig is om hier nog vooruitgang in te krijgen?
Wat doen de overheid én het bedrijfsleven om de leerlingen perspectief te schetsen? Veel leerlingen halen hun diploma gewoonweg niet. Zij schijnen niet te beseffen dat op dit niveau juist een hele mooie boterham valt te verdienen.

Op deze avond wordt de onderwijsmaand afgesloten met het overhandigen van diverse conclusies aan minister Plasterk.

Dossier


* Onderwijs

Meimaand Onderwijsmaand 2008
Meimaand Onderwijsmaand 2008 - programma

Agenda

Meimaand onderwijsmaand. Debat: 'Uitdagingen voor het VMBO' Ma 26 Mei 19.30-22.00 uur, zaal open 19.00 uur