PvdA Rotterdam


Uitdagingen voor het VMBO, Het derde debat in de onderwijsmaand met oa Minister Plasterk

Wo 21 Mei 2008
Uitdagingen voor het VMBO, Het derde debat in de onderwijsmaand met oa Minister Plasterk

Maandag vindt het derde en daarmee laatste debat plaats. Ditmaal met het thema: Uitdagingen en kansen voor het VMBO. O.a. Ronald Plasterk (Minister van Onderwijs), Els Kuijper (oud-wethouder onderwijs), Staf Depla (Tweede Kamerlid) en Theo Magito (CED-groep) zullen deelnemen aan het debat.

Datum: Maandag 26 Mei 2008
Tijd: 19.30 22.00 uur, zaal open 19.00 uur
Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam

Het VMBO is voortdurend slecht in het nieuws. Slechte schoolprestaties, veel schooluitval, geweld, pesten en vandalisme bepalen het beeld. Waarom heeft het VMBO zon slecht imago? Ligt dit aan de capaciteiten van de leerlingen of is toch wat anders aan de hand? Vaak willen ouders willen dat hun kinderen minimaal HAVO/VWO gaan doen. Docenten willen ook het liefst op dat niveau werken en dan graag buiten de grote stad.
Probleemleerlingen op het VMBO hebben wel vaak te kampen met multi-problematiek en ze komen ook regelmatig uit probleemgezinnen. Hoe kunnen we deze problemen het beste aanpakken? Is de noodzakelijke integrale aanpak zo breed geworden dat het lastig is om hier nog vooruitgang in te krijgen? Wat doen de overheid én het bedrijfsleven om de leerlingen perspectief te bieden? Op het VMBO-niveau valt een hele mooie boterham te verdienen, maar veel leerlingen beseffen dit niet en verlaten school vroegtijdig.
Het is een uitdaging voor het VMBO om dit te veranderen. Discussieer daarom met ons mee!
Wij hopen u te zien bij één of meerdere debatten.

In de bijlage vindt u uitgebreide informatie over alle drie de debatten.
Met vriendelijke groeten,
Metin Çelik, lid fractie PvdA Rotterdam,
Remco van Vliet, beleidsmedewerker fractie PvdA Rotterdam Bijlagen: pdf onderwijs programmafolder digitaal.pdf