Gemeente Geertruidenberg


Start toegankelijk maken van het Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer wordt toegankelijk gemaakt. Voor minder-validen en gehandicapten, maar ook voor mensen die gebruik maken van een rollator of voor moeders met kinderwagens.

Bushokje.JPG

Daarom zal in de week van 26 mei tot en met 30 mei worden gestart met aanpassingen van de eerste bushalten in onze gemeenten volgens de richtlijnen die gelden voor toegankelijkheid. Vervolgens zullen in mei en juni de bushalten aan de Stadsweg, Schonckplein, Breetweerlaan, Keizersdijk en Rembrandtlaan worden aangepast.

Dit betekent onder andere dat het perron (=de stoep) wordt verhoogd. Hierdoor kunnen de bussen op straatniveau stoppen (gelijkvloers) en kunnen mensen die slechter ter been zijn en bijvoorbeeld gebruik maken van een rollator gemakkelijk de bus verlaten. Ook worden er voorzieningen getroffen voor slechtzienden en blinden en komen er nieuwe bushokjes zoals deze al bij het busstation in de Van Wijngaardenstraat zijn geplaatst.

In de loop van 2008 worden nog meer halten toegankelijk gemaakt. Naast de reguliere halten zal de provincie Brabant zorgdragen voor het toegankelijk maken van de halten van de brabantliner.