Gemeente Echt-Susteren


Commissievergaderingen op 26 en 28 mei

Volgende week vergadert de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen op maandag 26 mei en de commissie Bestuurlijke Zaken op woensdag 28 mei. Beide vergaderingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt. De vergadering van de commissie Maatschappelijke Voorzieningen op 27 mei gaat niet door, omdat er geen onderwerpen zijn voor deze vergadering.

Agenda vergadering Commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen, maandag 26 mei 2008


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen d.d. 7 april 2008


4. Raadsvoorstel: Project herontwikkeling Echt Zuid-Oost

De gemeente werkt samen met een projectontwikkelaar aan nieuwbouwplannen voor het gebied Echt Zuid-Oost (omgeving Printservice). Om dat goed en met zo weinig mogelijk risico te kunnen doen, wil het college samen met de projectontwikkelaar een BV oprichten. Het college vraagt de raad aan te geven hoe de raad denkt over het plan om die BV op te richten. Het college vraagt de raad ook een stedenbouwkundig plan vast te stellen, zodat duidelijk is hoe het gebied er straks uit komt te zien.


5. Raadsvoorstel: Delegatie bevoegdheden m.b.t. m.e.r.-procedure aanleg aardgastransportleiding traject Odiliapeel-Schinnen

De Gasunie wil een aardgastransportleiding tussen Odiliapeel en Schinnen en dus door Echt-Susteren aanleggen. Voordat dat kan gebeuren moeten er enkele wettelijke procedures worden gevolgd. Een van die procedures is het opstellen van een Milieueffectrapportage. De raad moet aangeven waar die rapportage aan moet voldoen (de richtlijnen). Dat duurt echter enige tijd en dat kan sneller als het college zelf de richtlijnen mag vaststellen. Het college vraagt nu de raad om toestemming de richtlijnen voor de Milieueffectrapport zelf te mogen vaststellen.


6. Mededelingen portefeuillehouder(s)


7. Rondvraag


8. Sluiting

Agenda vergadering Commissie Bestuurlijke Zaken, woensdag 28 mei 2008


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Bestuurlijke Zaken d.d. 9 april 2008


4. Raadsvoorstel: Gemeenschappelijke Regeling Regio Noord- en Midden-Limburg

De gemeenten in Noord- en Midden Limburg werken samen. De samenwerkingsafspraken zijn vastgelegd in de Gemeenschappelijke regeling Regio Noord- en Midden-Limburg. Deze gemeenschappelijke regeling moet worden aangepast, zodat de gemeenten samen ook kunnen functioneren als Veiligheidsregio volgens de Wet op de Veiligheidsregio's. Het college vraagt de raad om met de noodzakelijke aanpassingen in te stemmen.


5. Thema: Imago gemeente Echt-Susteren

De commissie wordt geïnformeerd over het Imago-onderzoek 2008. Dit onderzoek is uitgevoerd om inzicht te krijgen in wat het imago van de gemeente Echt-susteren is bij de inwoners van 12 jaar en ouder en wat er op communicatiegebied kan worden gedaan om dit imago in stand te houden of te verbeteren.


6. Mededelingen portefeuillehouder


7. Rondvraag


8. Sluiting

De commissievergaderingen zijn openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is dus van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. Omdat er voor de commissies raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze raadsvoorstellen gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.