Gemeente Delft

Noodreparaties Sint Sebastiaansbrug

Aannemer BAM start op maandag 26 mei met noodreparaties aan de Sint Sebastiaansbrug. De werkzaamheden maken het noodzakelijk om op dinsdag 27 mei de brug voor àlle verkeer af te sluiten. De afsluiting van de brug vindt plaats na de ochtendspits (rond 9.00 uur). De brug is weer toegankelijk voor voetgangers, (brom- en motor)fietsers en personenauto's vóór de ochtendspits van 28 mei. Aan het einde van de week wordt duidelijk of deze noodmaatregelen het ook voor bussen en de nood- en hulpdiensten mogelijk maken de brug weer te gebruiken.

De werkzaamheden bestaan uit het injecteren van drie grote scheuren aan de zuidzijde van de brug met een harssoort. Op dinsdag wordt één van de steunpunten opgevijzeld.

Vrachtwagens en marktkraamvervoerders kunnen de brug pas gebruiken na de grootschalige reconstructie van de brug, die al door de gemeente wordt voorbereid. De gemeente zal de bestuurders van deze voertuigen zo goed mogelijk informeren over omleidingsroutes. Om ervan verzekerd te zijn dat zij de brug in de tussentijd niet gebruiken, worden maatregelen getroffen om dit verkeer van de brug te weren. Waar deze maatregelen uit bestaan is eind volgende week bekend.

De werkzaamheden worden rondom de brug kenbaar gemaakt via tekstkarren aan de kant van de weg.
* Informatie over de omleidingen staat op www.haaglandenmobiel.nl
* Informatie over de busroutes staat op www.connexxion.nl

Met overige vragen kunt u terecht bij het Meldpunt Toezicht Openbare Ruimte van de gemeente, telefoon 14015, Phoenixstraat 16. Ondernemers in het centrum en een aantal in het TU-gebied worden persoonlijk geïnformeerd om zodoende hun klanten te kunnen informeren over de afsluiting op 27 mei.

Op 25 april 2008 werd de Sint Sebastiaansbrug afgesloten voor vracht- en busverkeer. Het college van B&W betreurt de overlast die dit voor automobilisten teweegbracht, maar concludeert dat de afsluiting en de genomen maatregelen op het gebied van techniek, mobiliteit en communicatie succesvol zijn uitgevoerd.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft