Politie Limburg-Zuid

Reeks seminars voor politiemensen Euregio

In het kader van de doorontwikkeling van de grensoverschrijdende politiele samenwerking in de Euregio Maas-Rijn, organiseert de stuurgroep van het Nederlands Belgisch Duits politioneel samenwerkingsverband (NeBeDeAgPol) een reeks van seminars voor politiemedewerkers van de Euregio.

De reeks gaat van start met twee 2-daagse bijeenkomsten voor medewerkers van de meldcentra in de Euregio. Deze vinden plaats op 26 en 27 mei en op 29 en 30 mei aanstaande in het conferentieoord Rolduc , Heyendaal 82 in Kerkrade.

De onderwerpen die aan de orde worden gesteld gaan onder andere over de trinationale verdragen die voor de deelnemende landen gelden. Ook zal aandacht worden besteed aan de verschillende politiestructuren die in de deelnemende landen gelden. Daarnaast zullen praktijkervaringen worden uitgewisseld over het aansturen van grensoverschrijdend politieoptreden waarmee men in de meldcentra regelmatig te maken heeft.

De seminars zijn daarnaast ook uitermate geschikt om met elkaar kennis te maken, hetgeen de onderlinge samenwerking zeker ten goede zal komen. Met deze seminarreeks wordt een vervolg gegeven aan de reeds in 1990 gestarte traditie van grensoverschrijdende seminars voor politiepersoneel.

Namens de stuurgroep van de NeBeDeAgPol,

De voorzitter,

André Desenfants,

Directeur-coordinator Federale Politie Eupen

NB als u naar aanleiding van deze publicatie meer informatie wilt, kunt u zich wenden tot dhr. Ad Dohmen. Hij is te bereiken via het algemeen politienummer 0900-8844(lokaal tarief)

22-05-2008, politieregio Limburg-Zuid