Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (22-08)

23 mei 2008

College 2007

Openbare activiteiten van het college van B&W van 26 mei t/m 1 juni 2008

26-05: Wethouder `t Hart opent gebouw Rijnland Gerechtsdeurwaarders & Incasso
28-05: Burgemeester sluit pilotbijeenkomst Drank & Horeca af 29-05: Wethouder Mijnans opent nieuw gebouw begraafplaats De Ommering 31-05: Burgemeester maakt uitslag Talens Palet bekend

Wethouder `t Hart opent gebouw Rijnland Gerechtsdeurwaarders & Incasso

Wethouder Gert-Jan `t Hart opent maandag 26 mei om 15.30 uur het nieuwe gebouw van Rijnland Gerechtsdeurwaarders & Incasso aan de Jan Campertlaan 2.

Burgemeester sluit pilotbijeenkomst Drank & Horeca af Burgemeester Salet sluit woensdag 28 mei om 14.00 uur de pilotbijeenkomst Drank & Horeca af in het gemeentehuis van Hellevoetsluis aan het Woordbouwerplein 1.
De burgemeester van Hellevoetsluis opent de bijeenkomst waarna onder andere de GGD, de Bouman Stichting en de politie een presentatie geven. Nu controleert de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) het toezicht op de Drank- en Horecawet, maar in het Bestuursakkoord Rijk-VNG is afgesproken dat dit toezicht overgaat naar gemeenten. Jongeren drinken de laatste jaren meer en vaker dan tien jaar geleden. Bovendien beginnen ze op steeds jongere leeftijd met drinken. Een van de manieren om deze problematiek aan te pakken, is een strenge controle van de leeftijdsgrenzen.
Kijk voor uitgebreidere informatie over de pilot op de website alcoholinfo.nl.

Wethouder Mijnans opent nieuw gebouw begraafplaats De Ommering Wethouder Jan Willem Mijnans opent donderdag 29 mei om 16.00 uur de nieuwe wacht- en personeelsruimte op begraafplaats De Ommering aan de Oprelseweg 1. Voorheen was er een aula in het gebouw, in de huidige situatie niet meer.

Burgemeester maakt uitslag Talens Palet bekend
Burgemeester Salet maakt zaterdag 31 mei om 12.00 uur de uitslag bekend van de Talens Palet in het Centrum voor de Kunsten aan de Nieuwstraat 83. Het Talens Palet is een driejaarlijkse wedstrijd voor amateurschilders en -tekenaars. De wedstrijd is georganiseerd in samenwerking met de Kunstfactor Beeldend. Op 44 plaatsen in het land zijn voorronden georganiseerd door centra voor de kunsten.