BN'ers veilen belevenissen voor AAP

23/05/2008 17:00

Stichting AAP

Stichting AAP start op maandag 26 mei om 11.00 uur een online 'belevenissenveiling' in samenwerking met bekende Nederlanders die AAP al langere tijd steunen. Geïnteresseerden kunnen bieden op onder meer een kookworkshop met Ellemieke Vermolen, een VIP-avondje theater met Jörgen Raymann of een dagje meewerken bij AAP, samen met Loretta Schrijver. De opbrengst van de veiling, die tot 2 juni op Marktplaats.nl doorloopt, komt geheel ten goede aan de chimpansees van AAP.

AAP voert sinds enkele maanden campagne voor deze dieren. Ook Jeroen Phaff, met de rol van gorilla Korchak in de musical Tarzan, draagt sinds kort zijn steentje bij. Het houden van chimpansees in onmenselijke omstandigheden komt in Europa nog regelmatig voor, dit terwijl deze mensaap een zeer intelligent dier is, en in de natuurlijke omgeving op korte termijn met uitsterven wordt bedreigd. AAP ving in zeer korte tijd zes chimpansees op uit diverse situaties en heeft op korte termijn nog twee reddingsacties gepland staan.

Voor chimpansees en andere apen met een dramatisch verleden bouwt AAP momenteel aan veilige opvang in Spanje. Elf bekende Nederlanders zetten zich momenteel in voor de eerste elf chimpansees die naar 'Primadomus' in Spanje zullen verhuizen. Dit doen zij door publiciteit te genereren en fondsen te werven, bijvoorbeeld via de belevenissenveiling.





http://www.aap.nl