Ontwikkelingswerk met behulp van ICT

26/05/2008 09:32

Pecoma Business Technology

Pecoma Business Technology steunt Terre des Hommes

Amsterdam, 26 mei 2008 - Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes zendt vanaf september 2008 met behulp van Pecoma Business Technology studenten uit op stage naar haar projecten. De ICT-dienstverlener selecteert de studenten samen met Terre des Hommes en begeleidt ze tijdens hun verblijf bij het ontwikkelingsproject. Stagiaires krijgen zo de kans bij te dragen aan de situatie van kansarme kinderen in landen als Bolivia, Brazilië, Indonesië en India. Zo wordt samen delen, samen groeien. Met het halfjaarlijks terugkerend stageprogramma is de samenwerking tussen Terre des Hommes en Pecoma een feit. Naast Pecoma steunt ABN-Amro Terre des Hommes bij de uitzending van studenten.

Pecoma sponsort een technische stage, een communicatie stage en een marktontwikkeling stage. Tijdens het selectieproces van de studenten verzorgt Pecoma een workshop waarin cases worden behandeld waarop studenten worden beoordeeld. Aan de hand hiervan worden studenten geselecteerd voor de stages in de ontwikkelingslanden.

Technische studenten gaan, begeleid door een team van professionals van Pecoma, aan de slag met technische werkzaamheden op één van de kantoren van Terre des Hommes of projectpartners in de ontwikkelingslanden. Ze houden zich bezig met het programmeren van de website. Daarnaast zorgen zij voor het bijhouden en upgraden van de website. Marktontwikkelingstudenten bieden hulp om

een salesstrategie te ontwikkelen en te implementeren. Communicatiestudenten krijgen een rol in de communicatievoorziening tussen het regiokantoor in Jakarta en het Terre des Hommes kantoor in Den Haag. Daarnaast geven ze communicatiecursussen aan lokale organisaties met wie Terre des Hommes samenwerkt.

Resultaten boeken

"Wij zijn verheugd met Terre des Hommes te mogen samenwerken. Het werk van deze organisatie gaat om het boeken van resultaten. Zij spreken heel concreet met de lokale projectpartners af wat zij willen bereiken, hoe en wanneer. Zo zijn ze er zeker van de best mogelijke resultaten te boeken. Dit is ook hoe wij werken," aldus Simon de Koning, algemeen directeur van Pecoma. "Bij elk ICT-project is het zaak om vooraf een duidelijk beeld te schetsen van het probleem en de aanpak van het project. Met het maken van een business case, één van de pijlers van Business Technology, wordt duidelijk wat het project omvat en kunnen wij realistische verwachtingen scheppen."

Marielle van Stiphout van Terre des Hommes: "Het stageprogramma is een mooie mogelijkheid voor studenten om een professionele en persoonlijke ervaring op te doen. En Terre des Hommes versterkt door het stageprogramma op duurzame wijze haar projecten middels kennis. Normaal gesproken zet Terrre des Hommes bijna alleen lokale mensen in op haar projecten, het stageprogramma is hierin dan ook uitzonderlijk."

Over Terre des Hommes

Kinderhulporganisatie Terre des Hommes is opgericht in 1965 en zet zich in voor kinderen over de hele wereld. Terre des Hommes steunt wereldwijd ruim 300 projecten die worden bedacht, opgezet en uitgevoerd door lokale projectpartners. En die dus nauw aansluiten bij de praktische problemen van de bevolking. Daarnaast voert zij nationaal én internationaal campagne voor kinderrechten, zoals die in 1989 zijn vastgelegd in het VN Kinderrechtenverdrag. Soms alleen en soms samen met lokale projectpartners om nog sterker te staan.

Over Pecoma Business Technology

Pecoma Business Technology (1984) helpt ambitieuze bedrijven groei te realiseren door de optimale inzet van mensen, processen en technologie. Vanuit de visie dat groei alleen kan ontstaan wanneer technologie ten dienste staat van de bedrijfsdoelstelling, introduceert Pecoma in 2006 'Business Technology'. Business Technology is de volgende stap na IT en ICT. Pecoma heeft de ambitie technologie naar een nieuw kwaliteitsniveau te brengen en levert inzicht, vernieuwing en controle als eindproduct. Pecoma werkt met ruim 350 professionals vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Groningen, en realiseert in 2007 een omzet van 31 miljoen euro. Daarnaast is Pecoma in 2008 uitgeroepen tot één van Nederlands Beste Werkgevers. www.pecoma.nl





http://www.pecoma.nl