Gemeente Venlo


Nieuw uiterlijk voor 'zuurstokken' Roermondsepoort

26-5-2008

De pilaren van het spoorwegviaduct aan de rotonde Roermondsepoort worden binnenkort opnieuw beschilderd. Kunstenaars Hans Reijnders en Susanne Heimes hebben een ontwerp gemaakt met een bruisende, eigentijdse en florale uitstraling.

De gemeente Venlo gaat op beeldbepalende plekken in de stad toegepaste kunst inzetten om het beeld te verfraaien. De Roermondsepoort is een van deze plekken in Venlo, het is een punt waar bezoekers de stad binnenkomen en verlaten. De bedoeling is dat dit project aanstekelijk werkt voor andere plekken in de gemeente. Na de Roermondsepoort is de volgende uitdaging het opknappen van de spoorbrug over de Maas, aldus wethouder Twan Beurskens.

Binnenkort start Hans Reijnders, samen met een aantal vrijwilligers, met het beschilderen van de 28 pilaren. Naar verwachting is het project rond augustus klaar. Van te voren zorgt de gemeente ervoor dat de pilaren schoon zijn en een grijze ondergrond krijgen.

Kunstenaars Hans Reijnders en Susanne Heimes zijn in het ontwerp uitgegaan van een aansprekende entree voor de stad. Over een paar maanden komen bezoekers Venlo binnen door een woud van bloemen, zegt een enthousiaste Hans Reijnders. Het ontwerp sluit ook perfect aan bij de Floriade. De pilaren worden beschilderd met florale motieven, geabstraheerde bloemen en planten, in verschillende kleuren en samenstellingen.

Ter gelegenheid van 650 jaar stad werden de grijze pilaren bij de Roermondsepoort voor het eerst in vrolijke kleuren geschilderd. Dit is inmiddels vijftien jaar geleden, door de tand des tijd zijn de zuurstokken' toe aan een opfrisbeurt.