Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 26-05-2008

Getuigen gezocht aanrijding

MAARSSEN De politie is op zoek naar ooggetuigen van het ongeval dat zaterdagmiddag rond 19.10 uur plaatsvond aan de Vogelweg. Hierbij raakte een 7-jarig jongetje uit Maarssen ernstig gewond. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. Uit getuigenverklaringen komt naar voren dat er nog een ander kind is gezien dat wegrende na het ongeval. De politie is op zoek naar het jongetje omdat, áls hij getuige is geweest, de juiste opvang dient te krijgen. Ook kan hij mogelijk belangrijke informatie hebben voor het onderzoek. Eventuele andere getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt eveneens verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 0900-8844. Zie ook Persberichten Rijn & Venen van zondag 25 mei jl.

Rijden onder invloed

MAARSSEN Een 34-jarige man uit Woerden is maandag 26 mei aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 04.00 uur gecontroleerd op de Huis ten Boschstraat en werd daar aangehouden.

Eerder die avond had de Woerdenaar nog agenten aangesproken met de vraag of ze hem konden helpen om zijn auto te vinden. Die was hij kwijt. Omdat de agenten roken dat de man veel gedronken had, maakten ze hem duidelijk dat hij niet mocht gaan rijden. De man gaf aan in zijn auto te willen gaan slapen. Samen met de agenten vond de Woerdenaar zijn auto terug op het Nassauplein. Een paar uur later, omstreeks 04.00 uur dus, werd de man wakker en besloot hij toch te gaan rijden. Hij werd aangehouden. Ademanalyse wees uit dat hij nog 605 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

WILNIS - Op de Provinciale weg N212 heeft de politie zondag 25 mei een snelheidscontrole gehouden. Van 14.00 tot 16.30 uur werden 380 voertuigen gecontroleerd en reden 10 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 122 km/uur.

Aanrijding motoragenten

VINKEVEEN Tijdens het begeleiden van een wielerronde is een motoragent ten val gekomen. Omstreeks 11.30 uur reden de twee motoragenten over de Demmeriksekade. Eén van hen wilde voor een goede doorstroom een personenauto tegen houden. De andere motoragent zag dit te laat en raakte met zijn motor de achterzijde van één van de koffers van zijn collega. Laatstgenoemde kwam te val en brak vermoedelijk zijn voet. Hij is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. Beide motoren liepen schade op.

Softdrugs

ABCOUDE Surveillerende agenten zijn zondag 25 mei op een hennepkwekerij in een garage en een woning gestuit. Omstreeks 03.20 uur reden agenten over de Oldenhof. Ze zagen een garagedeur op een kier staan. Door de kier zagen de agenten een oranje gloed. Ook roken ze een henneplucht. Toen ze poolshoogte wilden nemen, kwam er juist een bewoner aangelopen. Die probeerde nog onder een nadere inspectie uit te komen, maar gaf het op. In zijn garage en woning bleek hij in totaal zon 610 hennepplanten te kweken. Ook lag er voor ongeveer 1,5 kilo aan gedroogde hennep. De politie heeft alle planten en apparatuur in beslag genomen.