Politie Groningen

Maandag 26 mei 2008

Provincie Groningen, 26-05-2008

Groningen: snelle Veendammer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft zondagochtend op de Europaweg het rijbewijs van een 22-jarige man uit Veendam ingevorderd. Surveillerende politieagenten zagen de Veendammer met hoge snelheid in zijn auto rijden. Zij constateerden dat de verdachte op de Europaweg 131 km/uur reed en daarmee de maximumsnelheid met 81 km/uur overschreed. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Groningen: auto botst tegen voorgevel van woning

Een 24-jarige man uit Lelystad is zondagmiddag met zijn personenauto tegen de voorgevel van een woning aan de Rijksweg gebotst. De automobilist reed vanaf de Beneluxweg rechtsaf de Rijksweg op. Na ongeveer dertig meter verloor de bestuurder de controle over het stuur. Hij reed over een verhoogde middengeleider en botste vervolgens frontaal tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Drachten. Na deze botsing kwam de Flevolander tegen de voorgevel van de betreffende woning tot stilstand. Beide betrokken voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgesleept. De woning liep aanzienlijke schade op. Beide betrokken bestuurders bleven ongedeerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Haren: jongen na vernielingen aangehouden

De politie heeft zondagmiddag op de Anjerlaan een 14-jarige jongen uit Haren aangehouden voor openlijke geweldpleging en/of vernieling. De knaap wordt ervan verdacht dat hij samen met enkele vrienden de ruiten van een woning aan de Boterbloemweg heeft vernield. Ook een tweede woning werd door een steen getroffen. Het is onbekend of aan deze woning schade is ontstaan. De verdachte kon met behulp van twee getuigen op de Anjerlaan worden ingerekend en ingesloten. In een eerste verhoor erkende de 14-jarige een steen door een ruit van de betreffende woning te hebben gegooid. Volgens de jongen was een ruzie met de bewoner van de betreffende woning de reden voor de vernielingen. De politie stelt een nader onderzoek in. Ook een vernieling van een ijsautomaat en een auto bij een cafetaria aan de Anjerlaan maakt onderdeel van het onderzoek. Beide goederen raakten beschadigd.

Sebaldeburen: alcomobilist zonder geldig rijbewijs

De politie heeft zondagmiddag een 28-jarige automobilist uit Zevenhuizen (Gr.) aangehouden. De man werd op de Woldweg in Sebaldeburen geklokt op een snelheid van 123 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. De man werd aan de kant gezet, maar zei dat hij zijn rijbewijs thuis had laten liggen. Enig onderzoek wees uit dat zijn rijbewijs volledig ongeldig is verklaard in verband met alcoholmisbruik. Daarnaast was de auto waarin hij reed geschorst en niet verzekerd. Daarop is de auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Wirdum: snelle automobilist rijbewijs kwijt

Een 29-jarige automobilist uit Rijswijk moest zondag zijn rijbewijs inleveren. Op de N360 bij Wirdum werd hij geklokt op een snelheid van 134 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Voor de overschrijding van 54 km/uur is het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie bepaalt wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt.

Veendam: snelheidscontrole

De politie heeft zondag op de N33 bij Veendam een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 1230, aantal overtredingen: 154, hoogst gemeten snelheid: 148 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.