Man aangehouden voor mishandelen agent

Etten (Gld.), 26-05-2008 o De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 mei een 24-jarige man uit Etten aangehouden voor het mishandelen van een politieagent. Een 24-jarige man uit Doetinchem is ook aangehouden omdat hij de aanhouding van de man uit Etten belemmerde.

Agenten stuitten rond 01:30 uur op een aanrijding die plaatsgevonden had op het kruispunt Zeddamseweg Slingerparallel in Etten. Er stond een zwaar beschadigde auto in de berm. Drie mensen waren bezig een omvergereden verkeerslicht weg te slepen. Één van de agenten vroeg bij de beschadigde auto aan de man uit Etten, die aangaf de bestuurder te zijn geweest, wat er gebeurd was.

De agent zag de autosleutels op een stoelzitting liggen en raapte deze op ten behoeve van het afslepen. Kennelijk wekte dit de woede van de man op want voordat de agent de kans kreeg de sleutels terug te geven kreeg hij al een vuistslag in het gezicht. Hierop is de man aangehouden voor mishandeling. Hij verzette zich hevig en moest geboeid worden.

Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk en maakt proces-verbaal op tegen beide mannen.