Start renovatie Bizetflat in Naaldwijk

26/05/2008 10:20

Vestia Westland

Start renovatie Bizetflat

En dat klinkt de bewoners als muziek in de oren!

Naaldwijk, 26 mei 2008

Vandaag start de renovatie van de Bizetflat. De 99 appartementen nabij het centrum van Naaldwijk worden omgetoverd tot comfortabele 55-pluswoningen in een veilige en prettige woonomgeving. Hiermee speelt Vestia Westland in op de toenemende vergrijzing van het Westland.

Zowel de binnen- als de buitenzijde van de 35-jaar oude flat worden grondig aangepakt. Met onder andere een betere verwarming, verlaagde drempels en een scootmobielruimte, is het gehele gebouw straks geschikt voor 55-plussers. En door het aanbrengen van transparante entrees en PKVW-hang-en-sluitwerk en rookmelders in iedere woning, is de Bizetflat straks ook een stuk veiliger en dus prettiger om in te wonen.

Bewoners erg blij

Ook de bewoners zijn erg blij dat de renovatie nu van start gaat. De eerste besprekingen over een renovatie dateren namelijk van 6 jaar geleden. Zowel de actieve bewonerscommissie als Vestia Westland hopen op een voorspoedige renovatie met de afronding in 2009.

Doorstroming

In het Westland wonen nog veel 55-plussers in eengezinswoningen. Doordat de gerenoveerde Bizetflat straks een hoge kwaliteit van wonen biedt, hopen we 55-plussers te verleiden in de toekomst naar deze woningen te verhuizen. Dit levert een bijdrage aan het 'vlot' trekken van de woningmarkt. Op die manier kunnen wij naast 55-plussers, óók andere groepen mensen in het Westland een eerlijke kans bieden als het om wonen gaat. Om die reden besluiten wij: de Bizet, daar zit muziek in!






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie;