Persberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 26-05-2008

Vernieling

NIEUWEGEIN Zondag 25 mei rond 20.15 uur is een 12-jarig meisje op de Doorsslag aangehouden voor vernieling. Via cameratoezicht was gezien dat het meisje uit Nieuwegein op de rails van de tram was gesprongen. Vervolgens had zij een steen gepakt en hiermee de bak van het tramstation bekrast. Personeel van Connexxion heeft direct het meisje van de rails gehaald en haar overgedragen aan de politie. In overleg met haar ouders is zij doorgestuurd naar bureau HALT.

Wapen

HOUTEN De politie heeft een18-jarige man uit Houten aangehouden op de Dassenakker voor verboden wapenbezit. Zondag 25 mei rond 19.50 uur kreeg de politie een melding dat er een ruzie was op een speelveld tussen twee jongeren waarbij de 18-jarige man met een mes zou zwaaien. Ter plaatse troffen agenten de 18-jarige man aan die voldeed aan het signalement. Hij had een mes bij zich en is aangehouden voor verboden wapenbezit. De Houtenaar is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het mes is inbeslaggenomen.

Poging inbraak

NIEUWEGEIN Zondag 25 mei heeft de politie op de Bendienlaan drie mannen aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak in een school. Een getuige belde rond 20.50 uur de politie omdat er mannen op het dak van een school zouden zitten. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij drie mannen aan die voldeden aan het signalement. Op het dak van de school vonden agenten braaksporen. De mannen, van 19 en 20 jaar uit Nieuwegein, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.