Verdachte diefstal koper alsnog aangehouden

Apeldoorn, 26-05-2008 o De voortvluchtige man die in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 mei vermoedelijk betrokken was bij de diefstal van koper en grondkabels is door de politie vrijdag 23 mei alsnog aangehouden. Het gaat om een 33-jarige Apeldoorner.

In de bewuste nacht fietste hij rond 03.30 uur samen met een 23-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Epse in het centrum van Apeldoorn. Bij een politiecontrole ging het drietal er vandoor en gooiden een tweetal tassen met koper en grondkabels van zich af.

Het tweetal uit Epse kon even later in de nacht worden aangehouden. De derde verdachte kon ontkomen. Na politieonderzoek kon hij vrijdag alsnog worden aangehouden.

De gestolen goederen bleken afkomstig van panden aan de Oranjelaan en Meester van Hasseltlaan. De 18-jarige vrouw bleek niet betrokken te zijn geweest bij de diefstal. Zij werd 14 mei in vrijheid gesteld. De 23-jarige man is voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zutphen. De 33-jarige man werd na zijn aanhouding voor nader verhoor ingesloten.