Gemeente Soest

Skeeleren sluit de Kies je Sport rij

Datum: 26/05/2008

Kies je sport: Skeeleren

Afgelopen zondag was de laatste skeelerles van Kies je Sport

Hiermee is Kies je Sport 2008 ten einde. Van 22 maart tot 25 mei hebben ruim 600 kinderen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwe sport te proeven.

Kies je Sport is een sportstimuleringsproject van de gemeente Soest in samenwerking met de Soester sportverenigingen. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit Soest en Soesterberg kunnen hierbij vier weken lang kennis maken met een sport.

Deelnemers aan een Hockey training

Kinderen die deelnemen aan een Hockey training

Dit jaar konden de kinderen uit 40 verschillende cursussen kiezen. Uiteraard zaten hier sporten bij als voetbal, hockey, handbal en tennis. Niet alledaagse sporten die de kinderen konden kiezen waren onder andere jiu-jitsu, skiën, golfen, twirling en rugby.

Eerste keus

Ook dit jaar waren er weer een aantal sporten die zo populair waren dat niet alle kinderen bij de sport van hun eerste keuze geplaatst konden worden. Gelukkig hadden de meeste kinderen ook een tweede keuze opgegeven zodat ze toch kennis hebben kunnen maken met een nieuwe sport.

Sporten die helemaal vol zaten waren onder andere tennis, skeeleren, tafeltennis, karate, waterpolo en circulatievolleybal. Een aantal verenigingen was bereid om hun maximaal aantal deelnemers te verhogen. Hierdoor is het gelukt om toch alle kinderen bij de sport van hun eerste of tweede keuze te plaatsen.

Positieve reacties

Uit de reeds binnengekomen evaluaties blijkt dat de kinderen het erg naar hun zin hebben gehad en dat er een aantal kinderen zijn die ook lid gaan worden van de vereniging. Uit de hoge cijfers die de kinderen Kies je Sport toekennen blijkt dat de verenigingen ook dit jaar weer de nieuwe sporters me veel enthousiasme hebben ontvangen en hard hun best hebben gedaan om 4 leuke trainingen te verzorgen.

Bedankt!

De gemeente Soest wil de volgende verenigingen/ sportaanbieders hartelijk danken voor hun inzet voor Kies je Sport:

AGAVS MBC Midden Nederland
AV Pijnenburg MHC Soest
BC Badso RC Eemland
BC Selby Show- en Twirlteam Soesterberg
Club Extra Ski & Snowboardclub Soesterberg
Club Wellness Soester Schaak Club
Combisportvereniging Laetitia S.O. Soest
Danscentrum Gerla SRO Health Club
Danscentrum Sepp StamSovoco
Dansstudio Moving Stars SV Eemland
De Duinkikkers TPC Sports
De Knickerbockers TTV Shot
DVSB TV Soest-Zuid
Golfclub Soestduinen Van Diermen Sport
HV SmeeingBDC Voetbalvereniging Hees
KV de Eemvogels Waterscouting Paltz- & Eemgeuzen

.