KNHS


Jeugdtrainingen KNHS Reiningvereniging
26 mei 2008

De KNHS Reiningvereniging wil een bijdrage leveren aan verbetering en promotie van de reiningsport in Nederland door de wedstrijdsport te stimuleren en ontwikkelen. In het kader hiervan wordt er dit jaar gestart met een speciaal trainingsprogramma voor alle jeugdruiters in Nederland in de Reiningsport. Het programma bestaat uit 6 clinics die op twee locaties in Nederland worden gehouden. Alle clinics hebben een rij-technisch gedeelte dat wordt verzorgd door één van de ruiters van het reiningteam en een theoretisch onderdeel.

De eerste training wordt georganiseerd op vrijdag 13 juni in Wanroij vanaf 19:00 uur. Door bondscoach Caspar de Jonge zal een korte uitleg gegeven worden wat de wedstrijdsport inhoudt. Door Evert van Zanten, voorzitter van de KNHS Reiningvereniging, zal uitleg gegeven worden over het nieuw ontwikkelde talentenplan voor de jeugd dat in 2009 zal starten. Daarna vindt er een training plaats onder begeleiding van één van de kaderleden. Deze trainingen zijn bedoeld voor alle jeugd (t/m 18 jaar) ongeacht of ze lid zijn van een vereniging. De enige voorwaarde is dat ze zelf voor een paard zorgen. (eigendom van het paard is niet verplicht)

De eerste training op 13 juni zal gegeven worden door Wendy van Osch in Hippisch Evenementen Centrum Wanroij aan de Zoetendaal 6 te Wanroij. Voor degenen die Wendy niet kennen: Ze rijdt al paard sinds haar derde, zowel dressuur als springen en op twaalfjarige leeftijd begon ze met western rijden. Ze is in alle onderdelen van het westernrijden actief geweest, maar voornamelijk reining, cutting en working-cowhorse. Tijdens de 3 seizoenen dat ze meeging met The youth world cup, reed ze het hoogste aantal punten voor Nederland bij elkaar en werd ze wereldkampioen in western riding. Na een paar jaar in het buitenland te hebben gewerkt voor bekende trainers heeft ze nu haar eigen stal in Venhorst. Ze is meervoudig Nederlands kampioen reining en behaalde brons op het Europees kampioenschap.

Deelname aan deze training is gratis maar wel beperkt; dus geef je snel op! Bij voldoende deelname zullen de volgende trainingen afwisselend in Wanroij en Gouda plaatsvinden in september en december

Stuur je gegevens via email naar ineke@knhsrv.nl en vermeldt daarbij je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en de naam van het paard. Vertel ook even kort hoe lang je rijdt en bij wie je les hebt.