Datum: 26 mei 2008

Noordwijk Jongen probeert fiets te stelen Dankzij de oplettendheid van een beveiligingsmedewerker is in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 mei voorkomen dat een fiets werd gestolen. Rond 03.10 uur zag de medewerker dat een 17 jarige Katwijker op de Koningin Astrid Boulevard aan meerdere fietsen rommelde. De jongen gaf ruiterlijk toe dat hij op zoek was naar een fiets om naar huis te gaan. Een taxi was te duur. De medewerker besloot hem aan te houden en de politie in te schakelen. Deze nam hem over en verhoorde hem. In de loop van de zondagmorgen mocht hij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op ter zake poging tot diefstal van een fiets.

Katwijk Beroving Een 45 jarige man uit Zwijndrecht is maandag 26 mei rond 07.10 uur door twee nog onbekende mannen beroofd van zijn portemonnee. De beroving gebeurde op een bedrijfsterrein aan de Blekerstraat. De man kwam daar met zijn auto aan en stapte uit. Op dat moment kwam hij oog in oog te staan met de twee mannen. Ze wilden zijn portemonnee en dreigden daarbij met een mes. De man uit Zwijndrecht zag zich genoodzaakt zijn portemonnee af te geven. Daarna renden de mannen weg. Het gaat hier om een man van tussen de 30 en 35 jaar met kort zwart haar en een man van tussen de 25 en 30 jaar met zwart stijl haar tot op de schouders. De politie begon direct een speurtocht naar de twee, maar trof ze niet meer aan. De politie kreeg bij haar speurtocht luchtsteun van een politiehelikopter.

Leiden Aanhouding wegens geweld De politie heeft een 20 jarige Leidenaar aangehouden nadat hij een hem onbekende voorbijganger zonder een aanleiding een klap tegen het hoofd had gegeven. Het slachtoffer, een 42 jarige man uit Leiden, liep zaterdagavond 24 mei, rond 21.45 uur, over de Prinsessekade. Op de hoek met het Galgewater zag hij een man slingerend over de stoep lopen en keek hem even aan. Dit gaf de dronken man, de 20 jarige Leidenaar, voldoende reden om de man achterna te gaan en hem een harde klap op het hoofd te geven waardoor hij tegen de grond ging. Het slachtoffer kon opstaan en van de verdachte wegrennen, maar de verdachte achtervolgde hem. Het slachtoffer dook een kroeg in waar 1-1-2 werd gebeld.

De verdachte kon op basis van het signalement op de Haarlemmerstraat aangehouden worden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en schold agenten de huid vol. De agenten wisten de man naar het politiebureau over te brengen, waar hij is ingesloten. Hij kan zich de mishandeling niet meer herinneren vanwege zijn alcoholgebruik van eerder op de avond. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Beroving van mobiel De politie heeft aangifte opgenomen van een 44 jarige man uit Leiden nadat hij beroofd was van zijn mobiele telefoon. De Leidenaar liep op zaterdag 24 mei rond 15.00 uur, al telefonerend over de Haarlemmerstraat, het gedeelte tussen het Havenplein en de Pelikaanstraat, toen zijn mobiel uit zijn handen werd gepakt. Een onbekende man op een fiets reed bij hem vandaan in de richting van de Pelikaanstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

Leiden Verdachten van heling fietsen aangehouden De politie heeft zaterdag 24 mei een 15 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Agenten zagen de jongen fietsen bij de kruising Willem de Zwijgerlaan/Sumatrastraat. Omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoonde wilden de agenten de fietser controleren. Echter bij het zien van de agenten reed de fietser hard weg. Hierop volgde een achtervolging in de omgeving Antillenstraat/Surinamestraat. Een van de agenten heeft de jongen te voet gevolgd. Op de Surinamestraat heeft de jongen de fiets neergegooid en is er rennend vandoor gegaan. Hij werd kort daarna aangehouden. Volgens de jongen had hij de fiets voor 40 euro van een andere jongen gekocht. Zondag 25 mei werden twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Leiden voor heling aangehouden De meisjes reden over de Willem de Zwijgerlaan met een fiets die kenmerken van diefstal vertoonde en werden daarom gecontroleerd. Uit de politiegegevens bleek dat de fiets in december 2007 in Gouda was gestolen. Volgens de vader van de 14 jarige Leidse had hij de fiets op een markt gekocht.

Leiden Mishandeling na aanrijding De politie heeft op vrijdag 23 mei aangifte opgenomen van een 14 jarige jongen uit Leiderdorp. De jongen fietste op vrijdag rond 17.45 uur over het Havikpad te Leiden in de richting van de Gooimeerlaan. Op het Havikpad komt een onbekende man hem tegemoet fietsen. De man slingerde waardoor er tussen hen een aanrijding ontstond. Beiden wielen van de fietsen bleven in elkaar haken waardoor de 14 jarige jongen ten val kwam. De onbekende man werd boos en pakte de jongen bij zijn kraag, sloeg hem op zijn achterhoofd en schopte hem een aantal keer.

De onbekende man heeft vervolgens met kracht de fietsen uit elkaar gehaald en is weggefietst in de richting van de Horsten. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Verdachten van diefstal fiets aangehouden De politie heeft zondagavond 25 mei twee Alphenaren van 26 en 27 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets op het Stationsplein. Een getuige belde de politie toen de twee zich verdacht ophielden bij de fietsenstalling. Agenten zagen de twee lopen met een fiets waar geen slot op zat. Bij de 27 jarige verdachte werd een geknipt slot en een kniptang aangetroffen.

Leiderdorp Leiderdorper schrijft op aanhangwagen De politie heeft vrijdag 23 mei een 16 jarige Leiderdorper aangehouden voor baldadigheid. Een getuige zag hoe een jongen uit een groep van zes op de Statendaalder met een stift op een aanhangwagen schreef. De Leiderdorper werd ter plaatse aangehouden.

Gouda Fiets teruggevonden door dochter van eigenaresse Een 47 jarige Goudse, de dochter van een vrouw uit Gouda die aangifte had gedaan bij de politie van diefstal van haar fiets, trof vrijdag de gestolen fiets aan op de Achter de Waag. Ze ging in gesprek met de vrouw die de fiets wilde pakken en samen besloten zij een bezoek te brengen aan het politiebureau aan de Houtmansgracht. De fiets bleek inderdaad gestolen te zijn. De politie heeft de 23 jarige vrouw uit Gouda die de fiets inmiddels in haar bezit had op het politiebureau gehoord. Zij vertelde de fiets gekocht te hebben van een onbekende jongen en had zich niet bedacht dat de fiets mogelijk gestolen was. De waarde van de fiets lag echter ver boven het bedrag dat voor de fiets betaald was.

Gouda Getuigen houden verdachte auto-inbraak aan Twee getuigen hebben op zaterdag 24 mei, rond 03.25 uur, een verdachte aan weten te houden na een auto-inbraak. De getuigen waren net thuis toen zij gerommel hoorden op straat. Ze keken uit het raam en zagen juist op dat moment een onbekende man een ruit van een geparkeerde auto aan de Moordrechtse Verlaat inslaan. De getuigen zijn naar buiten gegaan en zijn achter de verdachte aangerend. De verdachte was op de fiets en op het moment dat de getuigen, die te voet waren, denken dat zij de verdachte niet meer in kunnen halen komt de verdachte ten val. Hij wordt door de getuigen vastgehouden in afwachting van de inmiddels gealarmeerde politie.

De eigenaar van de auto waarbij was ingebroken was in kennis gesteld en miste een navigatiesysteem uit zijn auto. Deze werd door één van de buurtbewoners op de Turfsingel gevonden. De verdachte heeft vermoedelijk kans gezien in zijn vlucht het navigatiesysteem weg te gooien. De verdachte, een 20 jarige Gouwenaar, is in verzekering gesteld. Hij zal verantwoording moeten afleggen aan justitie.

Gouda Aanhoudingen voor mishandeling De politie heeft zaterdagavond 24 mei bij het NS station aan de Burgemeester Jamessingel een man en een vrouw uit Haarlem van 42 en 46 jaar aangehouden. De vrouw was daar een NS-medewerkster aangevlogen omdat zij niet toegelaten werd tot het busvervoer dat was ingezet in verband met werkzaamheden aan het spoor. De vrouw verkeerde onder invloed van drugs en drank. Een 23 jarige man uit Halsteren schoot de NS-medewerkster te hulp maar kreeg toen te maken met de man uit Haarlem die eveneens onder invloed van drugs verkeerde. Beide verdachten werden ingesloten en verhoord, maar zijn inmiddels weer op vrije voeten. De politie maakt tegen hen proces-verbaal op.

Gouda Aanhouding voor diefstal fiets Agenten zagen zondag 25 mei rond 02.10 uur een 18 jarige Gouwenaar rondscharrelen tussen de fietsen op het Stationsplein en besloten de zaak even aan te kijken. Even later reed de jongen op een fiets weg. De agenten lieten hem stoppen en vroegen naar zijn verhaal. Het bleek dat hij voor vervoer op zoek was geweest naar een fiets en een onafgesloten fiets vond. Hij wilde deze alleen maar gebruiken voor vervoer. De jongen werd aangehouden, verhoord en weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De fiets is bij Stadstoezicht afgeleverd.

Nieuwerkerk aan den IJssel Dronken fietser rijdt na aanrijding door Een 39 jarige man uit Oss reed zaterdag 24 mei rond 18.30 uur met zijn fiets tegen een op de Batavierlaan geparkeerde auto. Hij veroorzaakte daarbij schade aan de auto. In plaats van de schade met de eigenaar te regelen, reed hij snel door. Een buurman van de eigenaar die het had zien gebeuren, waarschuwde de eigenaar en samen gingen ze achter de fietser aan. Op de J.A. Beijerinckstraat wisten ze hem te achterhalen. De politie werd ingeschakeld waarna deze de fietser aanhield. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van een bij hem uitgevoerde ademanalyse was 905 ug/l. Na overleg met justitie werd besloten om het direct een boete op te leggen van 500 euro.

Waddinxveen Twee meisjes beroven vrouw Twee nog onbekende meisjes van tussen de 17 en 20 jaar beroofden vrijdag 23 mei rond 15.20 uur op de Juliana van Stolberglaan een 82 jarige vrouw uit Waddinxveen. Uit een tas van de vrouw die daar met haar rollator liep werden een etui en sleutels gestolen. Dankzij ingrijpen van een passerende wielrenner heeft de vrouw die goederen weer terug. De wielrenner zag en hoorde, de vrouw zette het op een gillen, dat de vrouw net bestolen was en wist één van de meisjes te pakken. Op enig moment zag zij kans om los te komen. Het etui en de sleutels waren in het gras gegooid. Beide meisjes zijn ingestapt in een witte bestelbus met achter het stuur een man. De politie is begonnen met een onderzoek en vraagt mensen die getuige zijn geweest van deze beroving om contact op te nemen met de politie in Waddinxveen via 0900-8844.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --