NOC*NSF


Congres 'Goud op de Werkvloer' succes

ARNHEM - Op donderdag 22 mei heeft het congres "Goud op de werkvloer" plaatsgevonden. Het initiatief voor dit congres kwam omdat NOC*NSF Voorzieningen Topsporters en Patrick van Beukering het initiatief voor een boek hebben genomen over de ervaren kansen - van respectievelijk topsporters en werkgevers - van Topsporters op de arbeidsmarkt.

Om dit boek te introduceren is een congres rond het thema opgezet, in samenwerking met de NOC*NSF AtletenCommissie die dit thema hoog op haar agenda heeft staan. Vooral omdat hen bleek dat in het buitenland, meer gestructureerd dan in Nederland, topsporters kansen krijgen van werkgevers. Het congres was vooral bedoeld om potentiële werkgevers te interesseren en enthousiasmeren.

Tijdens het congres bleek dat er veel bereikt is de laatste jaren, zoals Erica Terpstra (voorzitter NOC*NSF) het verwoordde: "Voorheen werd er vaak gesproken over het 'zwarte gat', nu is er sprake van 'Goud op de werkvloer'."

Aan de andere kant bleek uit een enquête (in opdracht van Randstad) dat zowel topsporters als werkgevers traditionele opvattingen over topsporters en de kansen op de arbeidsmarkt hanteren. Daar valt nog veel te winnen.

Het congres op zich was een succes. Er waren een kleine 200 gasten die een boeiend en zeer informatief programma hebben gevolgd. Velen zijn enthousiast geraakt. Ook tijdens het informele deel zijn veel contacten gelegd of hernieuwd.

Op langere termijn is 16 oktober 2008 als datum vastgesteld en gecommuniceerd om de werkgevers en werkzoekende topsporters door middel van een vorm van speed-date bij elkaar te brengen. Op korte termijn ligt er de uitdaging om de potentieel werkgevers enthousiast te houden en om het potentieel aan sporters zowel kwantitatief als kwalitatief in kaart te brengen.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel voor 17,50 euro (ISBN 978
90 809 146 7 4)

Heb je vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Bert Roosenboom (026-4834544 of bert.roosenboom@noc-nsf.nl)

(26 mei 2008)