Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 26-05-2008

Mishandeling

SOEST Op zondagmiddag 25 mei deed een man aangifte van een mishandeling die de nacht daarvoor was gebeurd.

In de nacht van zaterdag op zondag bevond een 23-jarige man uit Den Haag zich met enkele vrienden in een horecagelegenheid aan de Stadhouderslaan. Plotseling kreeg hij naar zijn zeggen een duw in zijn rug. Toen hij zich omdraaide, kreeg hij van een man onder andere een kopstoot. Een medewerker kwam tussenbeide en haalde de twee uit elkaar. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht op en deed later aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Vernieling

BAARN In de vroege nacht van zaterdag 24 op zondag vernielden enkele jongelui spiegels van autos.

Kort na 01.00 uur zag een getuige dat een groepje jongelui door de straat liep. Het groepje bestond uit drie jongens en een meisje met blond krullend haar. Zij schopten tegen de spiegels van meerdere autos. De getuige belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Zij stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Ter plaatse bleek dat tegen de spiegels van vier autos was geschopt. Van één van de autos kon de spiegel weer in zijn juiste verband worden teruggedrukt.

Aan getuigen die de vernielingen hebben gezien of weten wie de vier verdachten zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Man betrapt inbrekers en raakt gewond

SOESTERBERG Een 42-jarige inwoner van Soesterberg raakte in de nacht van vrijdag 23 mei op zaterdag 24 mei gewond toen hij twee inbrekers betrapte die in de garage van zijn woning aan de Kampweg rondliepen.

De bewoner liep rond 01.05 uur in de achtertuin van zijn woning toen hij zag dat in de garage twee onbekende mannen liepen. Op het moment dat het slachtoffer de onbekende en gedeeltelijk gemaskerde mannen aansprak, kwam één van hen op hem aflopen en gaf hij de Soesterberger een harde schop. De bewoner viel hierdoor op de grond, waarna de verdachte hem nog een trap gaf. Beide verdachten gingen er hierna vandoor in de richting van de Postiljon school.

Vermoedelijk heeft de bewoner de verdachten op tijd betrapt want uit de gagerage werden, voor zover nu bekend, geen goederen vermist.

Van de beide verdachten is een summier signalement bekend:

- verdachte 1 : man, blank, tussen 30 en 35 jaar oud, lengte tussen 1.80 en 1.85 meter, breed (gespierd) postuur, donkerblond haar. Deze verdachte was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een korte blauwe, vermoedelijk nylon, jas.

- Verdachte 2 : man, blank, ook een lengte tussen 1.80 en 1.85 meter, breed gespierd postuur en gekleed in soortgelijke kleding als verdachte 1.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Toeschouwer gewond bij voetbalwedstrijd

SOESTERBERG Een 16-jarige inwoner van De Bilt is zaterdagmiddag gewond geraakt toen hij bij het bekijken van een voetbalwedstrijd in conflict raakte met voetballers van de bezoekende vereniging.

Het slachtoffer was als toeschouwer aanwezig bij een voetbalwedstrijd bij een vereniging aan de Kerklaan. Op het moment dat de bal buiten de lijnen raakte en het slachtoffer de bal teruggooide, ontstond er een conflict met één van de spelers omdat hij van mening was dat de bal te hard het veld werd ingegooid. Dit leidde tot een woordenwisseling, waarbij de voetballer de 16-jarige jongen tegen zijn been trapte. De jongen wilde zich verweren, maar kreeg hiervoor geen enkele kans want hij werd direct besprongen door meerdere medespelers van de verdachte. Het slachtoffer viel hierbij op de grond en kreeg meerdere schoppen tegen het hoofd en lichaam. Door omstanders kon de jongen ontzet worden en hij werd door hen van het veld getild.

Het slachtoffer had een snee in zijn voorhoofd en klaagde over pijn aan zijn hand en ribben. Ook de kleding en de schoenen van de jongen raakte beschadigd. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in naar de verdachten.