Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 26-05-2008

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de C.H. Letschertweg vond zondagavond een aanrijding plaats waarbij de bestuurder gewond raakte.

Een 52-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 23.45 uur met zijn auto over de

C.H. Letschertweg. De bestuurder kwam vanuit de richting van de Strijkviertel en ging richting Hooggelegen. Plotseling raakte de auto in de berm en reed rechtdoor frontaal op een boom. De auto sloeg over de kop en kwam uiteindelijk weer op zijn wielen terecht.

De 52-jarige Utrechter werd met beenletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Vrouw aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed spullen op straat had gegooid.

Omstreeks 18.55 uur kreeg de politie een melding van overlast op de Oudegracht. Ter plaatse had een 56-jarige vrouw uit Utrecht vanuit haar woning spullen op straat gegooid. De vrouw zat inmiddels op de weg naast een hoop glas. De agenten spraken de vrouw aan en constateerde al snel dat zij onder invloed van alcohol was. De vrouw wilde niet meewerken en begon de agenten op straat te beledigen. Nadat zij meerdere malen was verzocht te stoppen bleef de vrouw toch doorgaan.

Uiteindelijk werd de Utrechtse aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Achteraf bleek dat de vrouw uit protest tegen het te hard rijden van autos over de Oudegracht spullen naar beneden had gegooid.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Waterlinieweg vond zondagmorgen een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierdoor moesten twee persoenen naar het ziekenhuis.

Rond 10.55 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Waterlinieweg. Ter plaatse troffen agenten twee zwaar beschadigde autos aan. Een 79-jarige bestuurder uit Bilthoven zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Een 22-jarige man uit Utrecht moest ook uit zijn auto worden bevrijd. De slachtoffers werden naar het UMC en het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft zondagavond vier personen op het Prins Bernhardplein aangehouden omdat zij de politie beledigden.

Tijdens de surveillance spraken agenten omstreeks 21.10 uur een groepje jeugd aan op het Prins Bernhardplein. Een aantal van de jongeren begon zich vervelend te gedragen en vond het nodig om de agenten te beledigen. Op dat moment konden de agenten de verdachten niet aanhouden. Een controle wat later op de avond leverde hetzelfde resultaat op. Een aantal jongeren kon het wederom niet laten om de agenten te beledigen. Hierop werd met meerdere politie-eenheden gezorgd dat een aantal jongeren kon worden aangehouden. Het betrof vier personen in de leeftijd van 17 tot 20 jaar allen uit Utrecht. Het viertal werd voor verhoor ingesloten.