Politie Drenthe

Maandag

Hoogeveen, 26-05-2008

Motorrijder onder invloed

EEXTERVEENSCHE KANAAL In de nacht van zondag op maandag belandde een 36 jarige motorrijder uit Nieuw Annerveen in het ziekenhuis. Op de overgang van de Polderweg naar de Menweg bij Eexterveensche Kanaal vloog de man met zijn motor uit de bocht en vloog over een sloot. De man raakte gewond maar was nog wel in staat aan te kloppen bij omwonenden. Die waarschuwden politie en ambulance. De man is per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen. Omdat hij gedronken had nam een arts daar op verzoek van de politie bloed af bij de man. Afhankelijk van de uitkomst van het bloedonderzoek maakt de politie wel- of geen proces-verbaal op. (08-139500)

Politie vordert rijbewijs in

STIELTJESKANAAL Zondagmiddag vorderde de politie het rijbewijs in van een 50 jarige inwoner van Hoogezand. Op een doodlopend stuk weg van het Stieltjeskanaal reed de man tijdens het keren met zijn auto in een droge sloot. Hij had gedronken. De politie hield hem aan en de man onderging op het politiebureau een ademanalyse. Daaruit bleek een alcoholgehalte van 1,8 promille. Met een rijverbod van negen uur is de man weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-139437)

Kunstwerken vernield

SCHOONOORD Tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen hebben onbekenden in het bos rondom Schoonoord twee kunstwerken vernield. De kunstwerken stonden in bospercelen grenzend aan het Oranjekanaal Noordzijde en maken deel uit van een kunstroute die door dit bos loopt. Deze kunstroute is uitgezet door de Stichting Natuurkunst Drenthe. Er is namens deze stichting aangifte gedaan. De schade is moeilijk in te schatten maar bedraagt minimaal 800,-. (08-139410)

Politie onderzoekt mishandeling

COEVORDEN De politie stelt een onderzoek in naar een ruzie zondagavond in een horecagelegenheid aan de Sallandsestraat in Coevorden. Een 38 jarige man en zijn 18 jarige zoon, beiden uit Coevorden, raakten slaags met een 42 jarige plaatsgenoot. Hierbij raakten vader en zoon gewond. De vader en de 42 jarige man zijn aangehouden. Een mes en een buis zijn door de politie in beslag genomen. De 42 jarige man is na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding mee. De andere verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De 18 jarige deed aangifte. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. (08-139471)

Aangehouden na vernieling en bedreiging

MEPPEL In een woning aan de Zomerdijk in Meppel hield de politie zondagavond de 42 jarige bewoner aan. De man wordt verdacht van het vernielen van een aantal ruiten en bedreiging van de 52 jarige eigenaresse van de woning en een 21 jarige medebewoner. Beiden deden aangifte. Toen de huurbazin de verdachte aansprak op de vernielingen bedreigde hij haar met woorden en een mes. De medebewoner die tussenbeide kwam werd eveneens met het mes bedreigd. Het lukte deze man om het mes van de verdachte af te pakken. De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Het mes is in beslag genomen. De politie stelt een ander onderzoek in naar de vernieling en de bedreigingen. (08-139485)

Bekeurd voor rijden in autos met te donkere ruiten

MEPPEL Zondag bekeurde de politie in Meppel twee automobilisten die reden in autos waarvan de ruiten te weinig licht doorlieten. Beiden kregen een boete van 90,-. De voorruit van een auto moet een lichtdoorlaatbaarheid hebben van 75%. Voor de zij- en achterruit is deze 70%. Autos die standaard voorzien zijn van UV of warmtewerend glas komen al snel in de richting van deze waarden. Het op deze ruiten aanbrengen van extra folie of een coating levert bijna altijd een overtreding op. De politie bekeurt vanaf een lichtdoorlaatbaarheid minder dan 50%.

Een 25 jarige man uit Zwartsluis reed in een auto waarvan de ruiten een lichtdoorlaatbaarheid hadden van 21%. Het kentekenbewijs van de auto werd ingevorderd en de man kan deze terug krijgen als hij binnen vier weken zijn auto met goede ruiten laat keuren.

Bij de auto van een 19 jarige inwoner van Zwartsluis bleek de lichtdoorlaatbaarheid 27% te zijn. Hij verwijderde direct de folie van zijn autoruiten.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.