Persberichten Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 26-05-2008

Meerdere jachtwapens gestolen

ODIJK Bij een inbraak zijn op zondag 25 mei overdag meerdere geweren gestolen.

Op zondag rond 11.15 uur verlieten de bewoners van een woning aan de Kromme Steeg hun huis. Toen zij rond 16.30 uur terugkwamen, zagen zij dat er was ingebroken.

Uit de woning was een wapenkluis met daarin meerdere jachtgeweren gestolen. De bewoner had een vergunning voor deze wapens.

Gezien het gewicht en de omvang van de wapenkluis is er vermoedelijk sprake van meerdere verdachten en moet er gebruik zijn gemaakt van een voertuig.

Aan getuigen die op zondag overdag iets opvallends hebben gezien op of in de omgeving van de Kromme Steeg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Ruzie en knallen

ZEIST Op zondagavond 25 mei heeft de politie naar aanleiding van een melding van een ruzie met meerdere eenheden een onderzoek ingesteld.

Rond 22.15 uur zag een getuige dat in het parkje aan de P.J. Oudlaan een jongen en een meisje ruzie hadden. Vervolgens hoorde hij knallen en zag de jongen wegrennen in de richting van de Laan van Vollenhove. De getuige belde de politie.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en zij namen rondom het park positie in. Door een andere getuige werd de melding van de eerste getuige bevestigd. Door agenten werd een onderzoek in het park ingesteld. Daarbij werd met een man gesproken, maar die bleek niets met de zaak te maken te hebben en had niets gezien. De jongen en het meisje werden niet meer aangetroffen. Ook op de plaats waar het incident zou hebben plaatsgevonden, werden geen sporen van vuurwerk of van geweld aangetroffen. Ook in de rest van het park werd niets bijzonders aangetroffen.