Gemeente Nieuwegein

Volgend sloopproject Binnenstad van start

maandag, 26 mei 2008

De veertig appartementen aan de Schakelstede en Tinnegieterstede in de Binnenstad van Nieuwegein hebben hun langste tijd gehad. Vanaf maandag 2 juni wordt dit wooncomplex gesloopt om ruimte te maken voor onder meer het nieuwe theater en kunstencentrum De Kom en parkeergelegenheid. De sloopwerkzaamheden nemen ongeveer drie maanden in beslag.

De Schakelstede en Tinnegieterstede blijven gewoon open voor verkeer. Vanaf 2 juni wordt het betreffende terrein afgezet met hekken en start de voorsloop: het ontkoppelen van nutsvoorzieningen en het verwijderen van installaties en bijzondere materialen (staal, hout, sanitair etcetera). De aanwezige asbest gevelplaten worden volgens de wettelijke normen verwijderd. Hierbij ontstaat geen risico voor de omgeving. Daarna wordt het complex verder afgebroken en het puin gesorteerd afgevoerd.

Mogelijke overlast
De gemeente doet er alles aan om overlast voor de directe omgeving zoveel mogelijk te voorkomen. Het betreft overlast in de vorm van stof, geluid en zwaar werkverkeer.

Extra parkeerplaatsen terrein oost
De parkeerstroken voor het appartementencomplex aan de Schakelstede en Tinnegieterstede komen definitief te vervallen vanaf 2 juni. Op het parkeerterrein aan de oostzijde van het centrum is echter meer ruimte gecreëerd voor parkeren. De parkeerplaatsen aan de Nachtwachtstede blijven in gebruik.