LEI

Jaarboek âVan Goed Onderzoek naar Beter Beleidâ focust op kennisdoorwerking

26 mei 2008

Goed onderzoek krijgt pas maatschappelijke en beleidsmatige impact als de doorwerking van deze kennis resulteert in de juiste kennisbenutting. Het tweede jaarboek 2007 âVan Goed Onderzoek naar Beter Beleidâ van het cluster Vitaal Landelijk Gebied (Wageningen UR) bundelt de resultaten van een vijftigtal beleidsondersteunende projecten voor de ontwikkeling en inrichting van een vitaal landelijk gebied. Daarnaast geven externe partijen hun bevindingen over het effect van onderzoeksresultaten voor hun beleidsveld en/of praktijk.

Een breed scala aan onderwerpen komen aan bod: het Groene Onderwijs, Bodem in beweging, Kansen voor water, Klimaatverandering, Verbrede Landbouw, Landschapswaarden, Gebiedsprocessen, Europese ontwikkelingen op het platteland en Geo-informatie.

Het jaarboek is een uitgave van het cluster Vitaal Landelijk Gebied, waarin het beleidsondersteunende onderzoek van Wageningen UR over het platteland voor het Ministerie van LNV is uitgezet. Onderzoekers van LEI, Alterra, PRI en Universiteit Wageningen hebben het onderzoek uitgevoerd.

Jaarboek 2007 Van Goed Onderzoek naar Beter Beleid (8 MB)

Contact
Liesbeth van Dijk
liesbeth.vandijk@wur.nl